Harper's Bazaar Srbija

Bezvremenski klasici u novoj kolekciji Ralph Lauren

Bele košulje, pantalone i večernje haljine – prikladna odeća za čudna vremena.

U vremena koja su puna neizvesnosti više od svega želite jednostavnost i jasnoću. Čini se da je Ralph Lauren prepoznao ovo raspoloženje i uspeo da ga sjajno odrazi u svojoj novoj kolekciji jesen/zima.

Ovo je vrlo razumljiva, u najboljem smislu te reči, odeća – prava vanvremenska klasika. Bele košulje, midi suknje, pantalone, čvrsta trikotaža – i ništa više. Ovde nema skrivenih značenja i složenih implikacija. Glavni izvor inspiracije za Laurena bilo je jahanje (jedan od najvećih trendova jeseni). Otuda – otisci sa konjima, prošivene jakne i pantalone, poput uniforme devojaka koje se bave jahanjem. Opet, ovo je večna tema za modu. Pandemija je uticala i na kolekciju pojavom prijatne trikotaže, posebno mekanih sportskih kompleta od kašmira – njihova prodaja je iz očiglednih razloga veoma porasla. A ovo samo potvrđuje rana nagađanja o skorom razvoju trenda kućne odeće izvan kuće – što znači da bi u budućim kolekcijama trebalo očekivati još više pidžama, trenerki i mekanih ogrtača.

Naviknuvši se na ovu udobnost tokom karantina, malo je verovatno da ćemo želeti da se rastanemo od mekih tkanina i opuštenih silueta nakon povratka u uobičajeni ritam života.

Međutim, postojala je i večernja sekcija. Na kraju lookbook-a nalazi se nekoliko impresivnih haljina u stilu Ralpha Laurena, za koje se verovatno već postrojila linija holivudskih glumica i njihovih stilista (srećom, veliki događaji sa crvenim tepisima počeli su da oživljavaju).

Posebno volimo baršunasto odelo sa pojasom: malo manje formalno, ali ipak vrlo elegantno. Na kraju krajeva, kakvi god bili društveni događaji u novoj sezoni, nakon produženog karantina svi želimo da se osećamo prijatno u mekom somotu i širokim pantalonama u kojima je mnogo komfornije nego u pripijenoj maksi haljini sa šljokicama.

 

Najnovije