5 najupečatljivijih trenutaka sa dodele Tony nagrada 2024.

77. dodela proslavila je najveće zvezde Brodveja

tony

Dok se sezona 2023-2024 na Brodveju privodi kraju, 77. godišnja dodela Tony nagrada trijumfalno se vraća donoseći sa sobom istorijske pobede, upečatljive izglede sa crvenog tepiha i naravno, muzičke numere.

Veče je obilovalo napetim nadmetanjem, uključujući nagradu za Best Performance za glavnu glumicu u predstavi – koju je osvojila Sarah Paulson (za predstavu “Appropriate”), nakon što se takmičila sa Jessicom Lange (za predstavu “Mother Play”) i Rachel McAdams (za predstavu “Mary Jane”).

Više glumaca je bilo nominovano za Tony nagrade nakon što su napravili svoj debi na Brodveju ove sezone. Maleah Joi Moon, nominovana za Best Performance za glavnu glumicu u mjuziklu Alicie Keys “Hell’s Kitchen”, nije samo napravila debi – ova predstava, koja je dobila impresivnih 13 nominacija, je njen prvi profesionalni angažman.

Predstava “Stereophonic”, puna Brodvejskih debija i takođe sa 13 nominacija, ima dve izuzetne izvedbe od Sarahe Pidgeon i Juliane Canfield, koje su se takmičile jedna protiv druge u kategoriji Best Performance za sporedne uloge. Gledaoci su takođe uživali u uzbudljivim performansima iz različitih mjuzikala na Brodveju, uključujući Stereophonic, Merrily We Roll Along, The Outsiders, The Who’s Tommy, Cabaret i Hell’s Kitchen.

Od kultnih nastupa do neočekivanih outfit ana crvenom tepihu, ovo su najvažniji trenuci sa dodele Tony nagrada 2024.

Najveći New York momenat

Ako se uputite ka Brodvejskom pozorištu, nemoguće je proći kroz Times Square a da ne čujete pesmu “Empire State of Mind” od Alicie Keys i Jay-Z-a barem nekoliko puta u potpunosti, kako je sviraju prodavci sa uličnih tezgi ili vozači bicikala sa kolicima koji pokušavaju da privuku turiste za vožnju. Prvi nastup na dodeli Tony nagrada uključivao je sekvence iz mjuzikla “Hell’s Kitchen”, polu-autobiografskog dela Alicie Keys, i pesmu “Empire State of Mind”. Alicia Keys je izvela svoj hit-duet na sceni sa Jay-Zjem.

Najiskrenije oduševljenje

Jeremy Strong, zvezda serije “Succession”, odneo je svoju prvu Tony nagradu za Najboljeg glumca u glavnoj ulozi u predstavi za ulogu doktora Thomasa Stockmana u predstavi “An Enemy of the People”. U svom govoru, on je izdvojio trenutak da pohvali osoblje u pozorištu “koji me svakog dana vide kako ulazim izgledajući kao da me je pregazio kamion, a kako izlazim izgledam, iz nekog razloga, još gore” — što je naišlo na oduševljen aplauz publike.

Majka-ćerka duo

Vivienne, koja je pomagala svojoj majci tokom režiranja predstave “The Outsiders”, uparila je na crvenom tepihu svoj outfit sa Angelinom Jolie. Angelina je nosila zadivljujuću somotsku Versace haljinu, koja je bila skupljena na grudima i struku, dajući glumici efekat grčke statue. Mlada producentkinja nosila je belu košulju sa dugmadima ispod teget prsluka, koji je uparila sa pantalonama. Plava leptir mašna upotpunila je njen izgled, dok je završila svoj ansambl crnim patikama Converse.

Brooke Shields u Crocs papučama

Brooke se držala udobnosti na 77. Dodeli Tony nagrada. Dok je koračala crvenim tepihom, glumica je nosila monohromatski outfit, koji se sastojao od živopisne žute haljine I isto tako žutih Crocs papuča.

Najlepši outfiti sa crvenog tepiha

Događaj, koji se prvi put održava u Lincoln Centru, vodila je Ariana DeBose treću godinu zaredom. Na crvenom tepihu glumačke zvezde pojavile su se u kombinacijama koje su odražavale njihov lični stil jednako kao i njihov zvezdani kvalitet na sceni.

foto: Profimedia, X

Najnovije