Harper's Bazaar Srbija

18 filmova koje treba da pogledate za Uskrs

Okupite celu porodicu uz sledeću selekciju

Uskršnji vikend je uskro tu i vreme je za slavlje. Iako volimo vreme provedeno sa porodicom, Uskrs može biti pomalo stresan. Između biranja poklona za uskršnje košarice i ukrašavanja jaja do odlaska na crkvene službe i organizovanja uskršnjeg ručka, može biti teško pronaći vreme da usporite i opustite se. Zašto ne biste planirali uskršnju filmsku noć i da se opustite uz ovu selekciju filmova? 

Napravili smo za vas selekciju filmova, kako za decu, tako i za celu porodicu. Uključili smo neke nove filmove koji su upravo izašli ove godine da zabave porodicu, zajedno sa klasicima koje vredi gledati iz godine u godinu.  

Easter parade  

Jedan izvođač u noćnom klubu angažuje naivnu plesačicu iz hora da postane njegov novi plesni partner. Sve to radi kako bi učinio njegovu bivšu partnerku ljubomornom i dokazao da može od bilo koje partnerke napraviti zvezdu. 
 

Miss Potter 

Priča o Beatrix Potter, autorki voljenih i najprodavanijih dečjih knjiga, “Priča o Petru Zecu”, i njenom borbi za ljubav, sreću i uspeh. 

Peter Rabbit 1 

Peter Rabbit je jedan omiljenih dečijih animiniranih filmova. Jedan zec se krišom uvlači u baštu da ukrade hranu, a oni se suočavaju sa novim izazovom sa novim vlasnikom. 

Peter Rabbit 2 

Tomas i Bea su sada venčani i žive sa Petrom i njegovom porodicom zečeva. Dosadio im je život u bašti, pa Petar odlazi u veliki grad, gde susreće sumnjive likove i na kraju stvara haos za celu porodicu. 

Steel magnolias 

Mlada kozmetičarka, nedavno stigla u maleni grad u Luizijani, pronalazi posao u lokalnom salonu, gde mala grupa žena deli blisku vezu prijateljstva i srdačno je prihvata u svoje redove. 

Ben-Hur

Klasik religioznih filmova po svojoj meri, “Ben-Hur” je posebno relevantan za Uskrs. U njemu vidimo život i raspeće Isusa Hrista kroz njegove interakcije sa Judom Ben-Hurom, jevrejskim princem koji je nepravedno zatvoren.

West side story

Priča o Romeu i Juliji iz 1961. godine, smeštena je u savremeni Njujork i donosi neke od najboljih pesama i plesnih brojeva ikada snimljenih. Režirao ih je Steven Spielberg, a glavne uloge tumače Rachel Zegler i Ansel Elgort kao ljubavnici naizgled suđeni propasti, Marija i Toni. Film istražuje pitanja identiteta i lojalnosti porodici.

The last temptation of Christ 

Život Isusa Hrista, njegovo putovanje kroz život dok se suočava sa svim ljudskim borbama, i njegova konačna iskušenja na krstu. 

Come sunday 

Propovednik Karlton Pirs je izopšten iz svoje crkve zbog propovedanja da nema Pakla. 
 

The gratest night in pop 

25. januara 1985, desetine najpopularnijih muzičara tog vremena okupili su se u Los Anđelesu da bi snimili dobrotvorni singl za pomoć afričkoj gladi. Ostavljajući po strani ega, sarađivali su na pesmi koja će ući u istoriju. 
 

Hidden Figures

Filmovi mogu oživeti istoriju, kao u ovom filmu zasnovanom na istinitoj priči o crnim ženama koje su radile u NASA-i na lansiranju Džona Glena u orbitu. Ovaj kritički hvaljeni hit na blagajnama zvezda Taraji P. Henson, Octavia Spencer i Janelle Monáe, a režirao ga je Theodore Melfi.

Father Stu 

Mark Wahlberg igra oca Stu-a, bivšeg boksera koji menja put svog života nakon teške nesreće. Film, koji je ocenjen kao R, baziran je na istinitoj priči. 

Rabbit School: The Guardians of the Golden Eggs

Ovaj zabavan animirani film je savršen za decu od 7 godina i starije. Zec Maks se zaglavi u tradicionalnoj školi, gde stiče prijatelje, uči lekcije i bori se protiv porodice lisica. 

Wonka 

Okupite porodicu za film pun slatkiša u kojem glumi Timothée Chalamet! Priča o Čarliju i Fabrikama Čokolade možda je poznata, ali nova muzička verzija dodaje zabavan obrt. 

Ordinary Angels 

Jedan od boljih novih filmova iz 2024. godine, “Obični Anđeli”, je film o nadi, čudima i veri. U glavnim ulogama su Hilary Swank, Alan Ritchson i Nancy Travis. 

A Wrinkle in Time

Adaptacija voljene knjige Madeliene L’Engleove iz 2018. godine prati mladu Meg na putovanju u svemiru kako bi pronašla svog oca, naučnika koji je nestao pre pet godina. Ona preuzima epsko putovanje uz pomoć astralnih putnika koje tumače zvezde poput Oprah Winfrey, Mindy Kaling i Reese Witherspoon.

Easter Bloom 

Novi film u kojem glume Aimeé Teegarden i Benjamin Hollingsworth. Aimeé tumači mladu baštovanku koja pokušava da spasi porodičnu farmu ulaskom na takmičenje cveća, a Benjamin je lokalni pastor koga upoznaje usput. 

Mary Magdalene 

Kada je dvanaest mudraca čulo i širilo poruku Isusa, jedna žena je posebno razumela. Njeno ime bilo je Marija Magdalena. 

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Najnovije