Harper's Bazaar Srbija

#HarpersBazaarBookClub: 3 naslova koja će vas zagrejati u hladnim danima

Ove knjige nas pozivaju da se smestimo udobno unaše fotelje i prepustimo se čarima zimske čitalačke avanture.

zimske knjige

Zimske večeri pružaju idealnu kulisu za uživanje u knjigama koje nas prenose u čarobne svetove ili nas podsećaju na toplinu doma. Uprkos hladnoći izvan prozora, unutar nas se budi topla atmosfera uz šolju vruće kafe ili miris sveže pripremljenog čaja. Knjige koje biramo za čitanje tokom zimskih meseci često nose sa sobom melanholičnu notu ili bajkoviti duh koji se savršeno uklapa uz snežne pejzaže. U ovim trenucima, prelistavanje stranica postaje putovanje kroz snežne predele, ljubavne priče obasjane svetlima prazničnih ukrasa ili dublje promišljanje uz šapat vatre u kaminu.

Naredne 3 knjige nas pozivaju da se smestimo udobno unaše fotelje i prepustimo se čarima zimske čitalačke avanture.

TECI KAO REKA – Šeli Rid

Knjiga Teci kao reka, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, je izuzetno napisana istorijska fikcija o egzistencijalnoj borbi glavne junakinje u divljini ranča u Koloradu. Viktorija Neš, jedina preživela žena u porodici problematičnih muškaraca, vodi domaćinstvo na porodičnoj farmi breskvi, a knjiga Teci kao reka donosi priču o njenoj borbi za preživljavanje koja boji svaki aspekt njenog života. Krajnji test, međutim, dolazi u odluci koju mora da donese za svog sina. Viktorijin nesalomivi duh doprinosi da koliko god teška, ova knjiga ne bude i obeshrabrujuća.Ovo je priča o duboko doživljenoj ljubavi suočenoj sa teškoćama i gubitkom, ali i o pronalaženju hrabrosti, snage, prijateljstva i, konačno, doma ―gde se najmanje očekuje.

Šeli Rid je peta generacija porodice koja živi na planinama Elk u Koloradu. Skoro tri decenije radila je na Univerzitetu Zapadni Kolorado gde je predavala književnost, pisanje i studije životne sredine. Diplomirala je književnost na Univerzitetu u Denveru. Pisala je za mnoge publikacije i novine, uključujući i Denver post.

KLUB USAMLJENIH – Beka Friman

Praznici su za najveći broj ljudi velika radost. Međutim, za one koji su iz nekog razloga usamljeni ili ne osećaju radost koja bi bila očekivana, pa i društveno poželjna, to su dani prepuni izazova, preispitivanja, pa i tuge. Klub usamljenih je uzbudljiva knjiga koja beleži realnost, ali i čudesnost života, božićna priču o usamljenosti, ljubavi i prijateljstvu. Autorka inače radi kao voditelj podkasta o životnom stilu, diplomirala je na Bostonskom koledžu, a trenutno živi u Bruklinu. Klub usamljenih, u izdanju Vulkan izdavaštva, je njen debitantski roman.  

ŠEKSPIR U PARIZU – Lorenca Đentile

Lorenca Đentile rođena je u Milanu 1988. godine, a odrasla na relaciji između Firence i Milana i od detinjstva je zaljubljenik u pozorište. Šekspir u Parizu je bestseler koji je osvojio srca čitalaca širom sveta, inspirativna i zabavna priča inspirisana ličnim iskustvom i čarobnom atmosferom kultne knjižare Šekspir i družina (Shakespeare and Company ) u Parizu, gde je autorka Lorenca Đentile živela i radila. Đentile je inače diplomirala scenske umetnosti na Goldsmiths univerzitetu u Londonu, a pohađala je i Međunarodnu školu dramske umetnosti Žak Lekok u Parizu. Roman Šekspir u Parizu, koji je objavilo Vulkan izdavaštvo, je njena druga knjiga.

Sve knjige su dostupne na vulkani.rs tokom decembra sa posebnim popustima

Foto: unsplash

Najnovije