Harper's Bazaar Srbija

Oktobarska agenda kulture i stila

Zašto ne biste... uživali u sledećim aktivnostima.

ISTRAŽILI

Putovanje kroz modnu evoluciju

The Jewish Museum u Njujorku domaćin je izložbe pod nazivom Mood of the moment: Gaby Aghion and the house of Chloé koja istražuje život i nasleđe osnivačice brenda egipatskog porekla. Postavka će prikazati skoro 150 komada odeće koje je dizajnirala Aghion sa svojim naslednicima (između ostalih i sa Karl Lagerfeldom), zajedno sa skicama iz arhive kuće.

PLESALI

Ritam gradskih ulica

Australijski muzičar, vizionar, ulični performer i društveni aktivista Dub FX stiže 23. septembra u Beograd, gde će u Barutani promovisati svoj novi, dugo očekivani album Infinite Reflection, u okviru 15. evropske turneje. U svojim live izvođenjima Dub FX kombinuje beatbox i visoko kvalitetnu produkciju, dok se paralelno igra sa žanrovima mešajući reggae, dub, hip hop, drum’n’bass, a u sve to savršeno uklapa lirički snažne tekstove u kojima se zalaže za jedinstvo, pozitivnost i društvenu osvešćenost.

Foto: EXIT Promo

DOŽIVELI

Dionysus Experience u Negotinskoj Krajini

Ljubitelji aktivnog hedonizma već su, sasvim sigurno, čuli za DIONYSUS EXPERIENCE, događaj koji spaja aktivnosti u prirodi (hajking & bajking) sa vinom i hranom, druženjem i muzikom na najlepšim lokacijama Srbije. Ovog puta Dionysus Experience se pomera istočno, u Negotinsku krajinu, blizu grada koji na svom grbu ima, ni manje ni više, nego grozd.

Nakon tri sata šetanja kroz vinograde, istraživanja prirode ovih krajeva i novih ukusa, put vas vodi do vinarija Raj i Matalj, gde ćete konzumirati najlepša vina i lokalnu hranu, družiti se u predivnoj prirodi i muzici, a sve to zarad malo drugačijeg iskustva – iskustva punog ukusa. Sutradan, po želji, možete nastaviti svoje istraživanje Negotinske krajine.

Ceo plan i program događaja koji se odigrava 7. oktobra, pogledajte na sajtu, gde možete i da se prijavite.

MIRISALI

Umetnost parfema

House of Creed sa zadovoljstvom najavljuje najnoviji dodatak svom portfoliju mirisa. Carmina je hrabar, pikantan miris koji će vas povesti na mirisno putovanje duž senzitivnih tačaka za koje niste ni znali da postoje. Kompozicija mirisa se oslanja na električni senzibilitet. Sa moćnim sillageom, crna trešnja i ružičasti biber dodaju modernost srcu ljubičice i zagasite ruže. Na to dodajte misteriju, oličenu u zavodljivim notama dva druga blaga parfimerije – smirnu i tamjan. Na kraju, amber i prigušeni mošus stvaraju fuziju moćnih, ali eteričnih nota.

Creed Carmina parfem, belodore.rs

IZABRALI

Dobrodošli u VELVET Club

Na tragu elegantnog i senzualnog izgleda dvadesetih godina prošlog veka, IZIPIZI je kreirao novu Velvet Club kolekciju, a baršunastom mekoćom i suptilnim zlatnim detaljima na drškama, evociraju ta burna, ali i po mnogočemu slavna i jedinstvena vremena. Upravo je baršun inspirisalo dizajnere poznatog francuskog brenda da vas u zimskoj sezoni uvedu u svoj vlastiti privatni klub u kojem će vas dočekati tople, ugodne nijanse u kombinaciji sa retro, ali trendi detaljima. Nova kolekcija dostupna je na prvom mono-brend IZIPIZI prodajnom mestu u Beogradu, u šoping centru Galerija.

PREGLEDALI

Pink oktobar!

Redovnan pregled dojki je važan radi očuvanja zdravlja i prevencije ozbiljnih zdravstvenih problema. Pregledi omogućavaju rano otkrivanje potencijalnih bolesti dok rano dijagnosticiranje omogućava blagovremenu intervenciju i efikasnije tretmane, čime se povećava šansa za potpuno izlečenje i smanjuje rizik od komplikacija. Pored toga, redovni pregledi omogućavaju ženama da budu informisane o svom zdravlju i da preduzmu preventivne mere kako bi očuvale svoj životni kvalitet i dugovečnost. Kompanija Triple Jump sa brendom Lindex, pruža podršku u borbi protiv raka dojke tako što 10% ukupnog prihoda od prodaje asortimana za žene, u periodu od 2. do 15. oktobra, donira  Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

POSETILI

Izložbu Platno u Platnari

U prostoru nekadašnje Platnare, građevine od cigle iz 1897. godine, originalno očuvane u sklopu stambeno – poslovnog kompleksa Novi Dorćol, od 5 do 8. oktobra održaće se izložba Platno u Platnari.

Izložba je posvećena istoriji jedinstvene građevine s kraja 19. veka. Pored zanimljivo predstavljene istorije Platnare i platna, biće izloženi radovi iz različitih sfera umetnosti i primenjenih umetnosti koji ne bi mogli da nastanu bez platna, te ćemo na izložbi imati priliku da vidimo dela odabranih mladih i afirmisanih srpskih slikara, modnih kreatora i dizajnera.

PREPUSTILI

Oaza mira

Dok se oktobar polako nastanjuje u našim kalendarima, priroda na ostrvu Lošinju donosi posebno čarobno iskustvo. Ovo je vrieme kada je ostrvo manje prometno, ali očaravajuće kao i uvek. Lošinj u oktobru nudi mir, tišinu i nezaboravne trenutke sa prirodom i sobom. Priuštite sebi beg iz stvarnosti koji će vas napuniti energijom i spremiti za izazove koji dolaze.

POGLEDALI

Velika premijera

U ostvarenju proslavljene Sofia Coppole stiže nam dugoočekivano ostvarenje Priscilla. Biografska drama zasnovana je na memoarima iz 1985. godine pod nazivom Elvis i ja koje su napisale Priscilla Presley i Sandra Harmon. Film prati život Priscille Presley i njenu vezu s Elvisom. U glavnim ulogama su Cailee Spaeny kao Priscilla i Jacob Elordi kao Elvis. Film se očekuje u bioskopima od 27. oktobra.

Fotografije: Promo, Profimedia

Najnovije