Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste…?

Avgustovska agenda kulture i stila

POGLEDALI

Fantastična fantastika

Ovog meseca gledaćemo Asteroid City, američku komičnu dramu Wesa Anderson po priči Romana Coppole. Anderson je tokom godina izgradio svoj kultni stil i repertoar koji se oslanja na simetriju, živopisnim paletama boja i disfunkcionalnoj i čudnoj dinamici likova. Asteroid City se priključuje ovoj kolekciji kao priča koja je smeštena u 1955. u izmišljenom pustinjskom gradu koji je domaćin naučne konvencije  za petoricu tinejdžera. Zvezdani katsing uključuje Toma Hanksa, Scarlett Johansson i Margot Robbie.

SKRATILI

IT komad u fokusu

Modna sloboda se preporučuje i u ovoj sezoni. Ponesite ultra kratku mini suknju na nekoliko načina kombinujući je uz čizme, košulje sa printom ili oversize blejzere.

PRIMENILI

Futurizam na delu

Opšte poznata je činjenica da naočare za sunce pored zaštitnog karaktera, predstavljaju i nezaobilazan dodatak svakog uspešnog stajlinga (kako leti tako i tokom hladnijih meseci). Na scenu su stupili okviri futurističkog karaktera uz primesu naučne fantastike. Prepustite im se!

POŽELELI

Pametan dom

Smart home je sve što ste oduvek želeli. Najmodernija oprema i energetski efikasna zgrada, pametni stan…da, moguce je! Upravljajte vašim životnim prostorom i kada niste u njemu. Rashladite stan kada krenete sa posla, navucite žaluzine jednim klikom, ne brinite ukoliko ste zaboravili da isključite ringlu – to možete uraditi i kada niste u stanu. Posebna bezbednost i zaštita za celu porodicu očekuje vas u stambenom kompleksu Novi Dorćol.

HIDRIRALI

Omorovicza Miracle Facial Oil, uniseks ulje za lice, 13.080 dinara.

Ulje koje hrani

Izbor kvalitetnog ulja koži i kosi vraća sjaj i dubinski ih hidrira. Kao savršen ovlaživač dobrim izborom vratićete ravnotežu vlage što rezultira zdravom, mekanom i jačom kožom i kosom svilenkastog sjaja. Tokom letnjih meseci koristite ih svakodnevno i dozvolite vašoj koži i kosi da dišu.

ISTRAŽILI

Izgubljeni tekstili

Koncept izložbe razvijao se više od jedne decenije. Tekstualni radovi i printovi koji su postavkom obuhvaćeni potiču iz Warholove rane karijere kao grafičkog dizajnera i ilustratora nastali 50 tih i ranih 60 tih godina prošlog veka. Smatra se da su izloženi radovi umnogome značajno uticali na Warhalov dalji umetnički opus, rast i razvoj. Izložba je otvorena do 10. septembra u Muzeju mode i tekstila u Londonu.

PROČITALI

Nepretenciozna poezija

Retke su zbirke poezije u kojima svaki čitalac može da pronadje i delić sebe. „Ovo je mogla da bude naša dnevna soba“ je baš takva zbirka. Čak i čitanjem nasumično odabranih stihova, tera vas na preispitivanje, izmamljuje osmeh, podstiče iskrene emocije, a može i po koju suzu da vam izmami. U poeziji Bobana Stojanovića nema ničeg pretencioznog, ona je jednostavna, sirova, direktna, bolna i nežna u isto vreme. Zato se zbirka „Ovo je mogla biti naša dnevna soba“ nalazi u kolekcijama mnogih ljubitelja dobre poezije, kao i onih kojima poezija nije prvi izbor.

 

Fotografije: Profimedia, Promo, Unsplash

Tekst: Milena Kitić

Najnovije