Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste…?

Septembarska agenda kulture i stila

IZABRALI

Haljina sezone

U svetu mode, jedan od najupečatljivijih i univerzalno privlačnih izbora je crvena haljina. Ova zavodljiva nijansa privlači pažnju i osvaja srca, čineći je neizostavnim komadom u garderoberu svake žene. Ove sezone, dizajneri su predstavili raznolike stilove koji su osvojili modne piste.

ISTRAŽILI

Yves Saint Laurent: Transparentnost

Tema prozirnosti je glavni fokus ove izložbe koja nam otkriva kako je čuveni dizajner uspeo da preokrene konvencije o otkrivanju ženskog tela. Kroz oko šezdeset modela iz kolekcija Fondacije Pierre Bergé – Yves Saint Laurent i Muzeja čipke i mode (Museum for Lace and Fashion), upotpunjenih aksesoarima, crtežima, fotografijama i video snimcima, postavka prikazuje kako je Yves Saint Laurent koristio efekte prozirnih tkanina kako bi predstavio figuru nove žene, moćne i senzualne. Izložba traje do novembra 2023.

PROČITALI

Sve što je muškarac

U kaleidoskopskom portretu muškarca u 21. veku kroz priče devet muškaraca – od nadobudnog gimnazijalca, preko bivšeg vojnika iz radničke klase i ruskog oligarha koji razmišlja o samoubistvu, do ostarelog britanskog diplomate – britanski pisac Dejvid Soloj prikazuje malodušnost, ambiciju, krizu identiteta, lažnu samouverenost i suštinsku usamljenost savremenih muškaraca.

PRESLUŠALI

Novi album Kylie Minoque

Na radost fanova širom sveta, šesnaesti album planetarne pop senzacije pod nazivom Tension svetlost dana ugledaće 22. septembra. Na ovom albumu, Minogue će istražiti svoju osnaženu, radostnu stranu, što je očigledno već po euforičnoj otvarajućoj pesmi „Padam Padam”, koja je predstavljena u vidu prvog singla sa albuma.

ZASIJALI

Zlatna groznica

Lakovi u nijansi zlata dolaze u raznim nijansama, od klasičnog do starog zlata, pa sve do roze-zlatnih i hladnih nijansi koje pružaju moderan i futuristički izgled. Nanosenje ovog laka za nokte zahteva pažljivu pripremu noktiju kako biste postigli glatku i ravnomernu površinu. Takođe, preporučuje se korišćenje baznog laka kako biste zaštitili nokte i produžili trajnost boje.

OPUSTILI

Savršena destinacija

Produžite leto i okružite se lepotama Crne Gore u sklopu Portonovi Resorta koji pruža ne samo luksuzan smeštaj i vrhunsku uslugu, već i mogućnost istraživanja jedinstvenih prirodnih lepota i okolnih atrakcija. Bilo da tražite miran odmor na plaži ili aktivan odmor sa raznovrsnim aktivnostima, Portonovi je savršen izbor za sve one koji žele da se prepuste čarima Mediterana u elegantnom i sofisticiranom okruženju. Opustite se na prelepo uređenim plažama, okruženi kristalno čistom vodom. Uživajte  u bazenima sa slanom vodom, spa centru sa bogatom ponudom tretmana i wellness sadržajima koji će vas osvežiti i revitalizovati.

PLESALI

Fotografija: Anne Harbers

Apgrade festival

Novo izdanje omiljenog beogradskog festivala elektronske muzike vraća se u Luku Beograd. 15. i 16. septembra. Apgrade će ugostiti esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ. Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Sama’ Abdulhadi i Dr. Rubinstein u ekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T provešće nas kroz najrazličitije slojeve i ere žanra a program će otići i korak dalje ostavljajući prostora za eminentne selektore kao što su Curses, Interstellar Funk i Sacha Mambo.

Priredila: Milena Kitić

Fotografije: Promo, Profimedia, Pexels

Najnovije