Harper's Bazaar Srbija

Knjige poznatih ličnosti vredne čitanja

Ovo su knjige javnih ličnosti koje treba da pročitate.

Dok mnoge poznate ličnosti (čak i domaće) unajmljuju ghostwritere za pisanje knjiga, ima i onih koji su grejali stolicu u želji da se njihov glas čuje. Naravno, nisu sve knjige na svetu vredne čitanja, ali tu je nekoliko romana, autobiografija i zbirki eseja javnih ličnosti koje zavređuju da se nađu na vašoj (cenjenoj) polici. Među njima se nalazi knjiga Emily Ratajkowski, My Body, koja nije napisana u slavu njenog predivnog tela, toliko puta slikanog, već pokreće vrlo važno pitanje kao što je – ko danas, kada su njene slike svuda na internetu, zapravo poseduje njeno telo, ona, ili onaj ko ima prava na njene fotografije?

My Body, Emily Ratajkowski

Ovo je kolekcija priča o seksualnosti, ženama, ranjivosti, bolu i moći. Nakon što je njen lični esej “Buying Myself Back” postao viralan 2020, model, glumica i aktivistkinja napisala je celu knjigu eseja u kojima deli vrlo intimne momente iz svog života. 

This will only hurt a little, Busy Philipps

Danas voditeljka, a nekad poznata glumica iz ‘Freaks and Geeks‘, ‘Dawson’s Creek‘ i ‘Cougar Town‘, u svojim memoarima Busy je pokazala svoju nežnu stranu. U duhovitoj i emotivnoj knjizi, Busy otkriva iskustva deteta glumca, tinejdžerke koja je morala na abortus, pa čak i svoje iskustvo sa seta sa veoma mladim, i veoma besnim kolegom Jamesom Francom. 

I Would Leave Me If I Could, Halsey

Ovo je debitantska knjiga poezije kantautorke koja je nominovana za Grammy, a koja se bavi njenim bipolarnim poremećajem, usponima i padovima u ljubavnim vezama i njenom seksualnosti.

What Falls Away, Mia Farrow

Iako postoji dokumentarna serija o tome, memoari koje je napisala glumica koja je bila u braku sa Woody-jem Allenom, a koji je kasnije oženio njenu usvojenu ćerku, mnogo su moćniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @daphnemcculloch

 

This Will All Be Over Soon, Cecily Strong

Urnebesni memoari članice šoua ‘Saturday Night Live‘, na momente nisu duhoviti. Zvezda opisuje kako izgleda nositi se sa bolom, gubitkom voljene osobe i ljubavlju. Napisala ih je za vreme pandemije u Njujorku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Benavides (@amybenico)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Instagram 

 

Najnovije