Harper's Bazaar Srbija

Od haljina za nastupe do ploča i knjiga: Kolekcija ličnih predmeta Donne Summer od juna na aukciji

Za disko entuzijaste svih generacija koji žele deo muzičke istorije.

Zvezda sedamdesetih godina čiji se muzički uticaj oseća i danas, ali i obožavanje njenih hitova među kojima su I Feel Love i Love to Love You Baby, Donna Summer neprikosnovena je kraljica disko muzike.

Ako volite nju ili taj period muzičke istorije, onda će vas oduševiti aukcija kuće Christie’s koja u junu organizuje online prodaju Donninih ličnih predmeta. Tu su suveniri koje je zvezda kupovala u Los Anđelesu i Njujorku, njene lične ploče i njena zlatna muzička izdanja, rukom pisani tekstovi, kultni kostimi sa nastupa (za koje će se verovatno otimati muzeji), pa polaroidi koje je pevačica pravila tokom brojnih putovanja i turneja, ali i slike koje je ona slikala (sem pevanja Donna je uživala i u slikanju).  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christie’s (@christiesinc)

Aukcija se super poklopila sa lansiranjem HBO dokumentarnog filma Love to Love You o Donni, koji je premijerno prikazan 20. maja.

U njemu takođe postoje nikad ranije viđeni snimci iz Donninog života, koje je usnimila sama, kao i delove njene turneje u Nemačkoj, gde je bila velika disko kraljica.

Licitiranje počinje 15. i traje do 29. juna, a uoči prodaje Donnini lični predmeti moći će da se vide u Los Anđelesu (od 31. maja do 3. juna i u Christie’s Rockefeller centru u Njujorku od 23. do 27. juna).

Deo prihoda od aukcije biće doniran Dečjoj bolnici Saint Jude, Save The Music fondaciji i Fondaciji Elthona Johna za borbu protiv side.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube 

Najnovije