Harper's Bazaar Srbija

Novi Benksyjev grafit pojavio se u Velikoj Britaniji

I možda su lokalni stanovnici videli lice umetnika.

Novi grafit primećen je na zidu jednog od salona lepote u Notingemu.

U Velikoj Britaniji, novo delo Banksyja pojavilo se na zidu kozmetičkog salona. Prikazuje devojčicu sa obručem od gume, a polomljeni bicikl sa jednim točkom stoji pored grafita.

Iako sam Banksy još nije potvrdio autorstvo dela, možemo sa sigurnošću reći da je grafit urađen u korporativnom stilu umetnika. Alex Mitchell, vlasnik salona sa grafitom na zidu, rekao je da je onog dana kada se pojavio grafit, video sumnjivi kombi zatamnjenih stakala. „Video sam samo vozača. Nisam znao šta se događa niti da li da zovem policiju. Vlasnik kombija se pravio da se automobil pokvario, ali je tamo ostao najmanje dva sata ”, rekao je Alex.

Prema njegovim rečima, u nekom trenutku je čovek koji je izašao iz kombija ušao u salon i naručio dva pića. Kada ga je Mitchell pitao ko je autor grafita, čovek ga je pogledao i namignuo.

Stanovnici Notingema uvereni su da su gradu bili potrebni novi grafiti. Sada ima najveći broj slučajeva koronavirusa u Velikoj Britaniji, a meštani su srećni što će ljudi imati priliku da pobegnu od tužnih misli.

Međutim, vandali su već pokvarili Banksyjev rad i deo grafita obojili belom bojom. To se dogodilo čak i pre nego što su lokalne vlasti počele da se bave grafitima.

harpersbazaar.ru

 

Najnovije