Harper's Bazaar Srbija

Selena Gomez i JLo će učestvovati na koncertu „Vax Live: The Concert to Reunite the World“

Koncert za pravedniju raspodelu vakcina protiv Covida 19.

Muzika je pomogla ljudima širom sveta da prebrode previranja pandemije COVID-19 i stvore nadu za bolju budućnost. U tom duhu, Global Citizen najavljuje „Vax Live: The Concert to Reunite the World“, globalni specijal za emitovanje i strimovanje koji će pozvati svetske lidere, filantrope i korporacije da osiguraju globalnu ravnopravnost vakcina, kao i ohrabriti ljude da se vakcinišu čim budu u mogućnosti.

Selena Gomez, Jennifer Lopez i Foo Fighters samo su neki od umetnika koji će stupiti na scenu i pokušati da ubede ljude da se vakcinišu protiv Covid-19. Koncert „Vax Live: The Concert to Reunite the World“, koji će se održati 8. maja na SoFi stadionu u Los Anđelesu biće prikazan na ABC-u, CBS-u, Fox-u i širom sveta putem YouTube-a, deo je globalnih napora da se promoviše poverenje u vakcine i prikupe 22 milijarde dolara za globalnu vakcinaciju.

Selena Gomez biće domaćin večeri, a pored Jennifer Lopez i Foo Fighters-a, pojaviće se Eddie Vedder, J Balvin i H.E.R.

„Ovo je istorijski trenutak koji koristimo da podstaknemo ljude širom sveta da prime COVID-19 vakcinu kada im postane dostupna, pozovemo svetske lidere da ravnopravno dele doze vakcine i da okupimo ljude na način koji nije bio moguć u proteklih godinu dana“, rekla je Selena Gomez.  

Svrha samog događaja je prikupljanje donacija tokom koncerta kako bi se obezbedile vakcine za 27 miliona zdravstvenih radnika u najsiromašnijim zemljama sveta koji im inače nemaju pristup.

foto:Global Citizen

Najnovije