7 načina da oblikujete vilicu, po ugledu na Bellu Hadid

Postoji razlog zbog kog je konturisanje i dalje toliko popularno – niko od nas nije ravnodušan na savršeno “isklesano” lice, a jedna od vlasnica najlepše vilice koju smo ikada videli definitivno je Bella Hadid. U redu, sve i da ništa od toga nije prirodno (manekenka je uzgred izjavila da je za njene konture zapravo zaslužna lepljiva traka za lice, a da je jedina operacija koju je imala rinoplastika) i dalje smo opsednuti i želimo slično i za sebe. 

Kako prolaze godine, prirodno, naše lice se menja, koža se opušta i time se stvara utisak koji definitivno želimo da izbegnemo. No, dobra vest je da postoje stvari koje možemo da uradimo kako bismo zadržali mladolik izgled i lice oblikovali na željeni način, a njih vam otkrivamo u nastavku. 

Hajlajter ili filer: Oba su u trendu, ali šta je bolje za oblikovanje vilice?

Životni stil je važan

Tačno je da oblik lica zavisi od strukture kostiju i genetike, ali kada je reč o samoj koži, moguće je da uradite nešto što bi unapredilo njen izgled. Za kožu naročito važi pravilo da se spolja vidi sve što se dešava unutra, zato se potrudite da vaša ishrana bude zdrava i uravnotežena, ali i da dovoljno spavate. Bilo bi dobro da se klonite pušenja jer ono izaziva vaskularnu konstrikciju – smanjuje se dotok krvi u kožu što dovodi do prevremenog opuštanja. 

Isprobajte gua sha

Simpatičan kamen srcolikog oblika može da učini čuda sa vašim licem, ako budete dosledni, uporni i istrajni. Ovaj “masažer” radi tako što podstiče limfnu drenažu zahvaljujući kojoj koža izgleda čvršće. Evo kako bi masaža trebalo da izgleda: 

SPF je obavezan

Krema sa zaštitnim faktorom obavezna je i neophodna 365 dana u godini! Zbog štetnog uticaja sunca, kolagen u koži se “razbija” što dovodi do opuštanja i starijeg izgleda kože. Dakle, zdrava rutina nege definitivno može da pomogne. 

Tretmani mikrostrujom

Da biste postigli željene rezultate ručnom masažom lica, kao što smo već spomenuli, neophodno je da budete uporni i istrajni. Međutim, u nekom trenutku će se desiti da nemate vremena ili dugo nećete uočiti rezultate pa ćete odustati – u tom slučaju uvek možete posetiti profesionalca. Tretmani mikrostrujom rezultate pružaju vrlo brzo što je njihova glavna prednost.

Mikrostruja u kućnoj varijanti

Postoje uređaji kojima prethodno pomenuti tretman možete odraditi i kod kuće, što je dobra ideja ukoliko još uvek razmišljate o tome da li je takav tretman uopšte za vas. Pa ipak, imajte na umu da ćete na ovaj način postići kratkoročne, ali zapravo dobre rezultate. 

Koristite adekvatne proizvode za negu

Retinoidi, hijaluronska kiselina i kolagen, ključni su sastojci u vašim proizvodima za negu, ukoliko želite da održite tonus kože. Kombinujte ih sa masažom gua sha kamenom kako bi ih koža još bolje upila i, koliko god bile male, pozitivne promene ćete sigurno primetiti.

Hiruški tretman

Na kraju, ukoliko je vaša koža toliko opuštena da ne postoji način da sami poboljšate njeno stanje, uvek vam preostaje mogućnost hiruškog tretmana, i to liposukcije ili CoolSculpting-a. Naravno, ovde je izuzetno važno konsultovati se sa profesionalcem. Nakon tretmana, u dogovoru sa njim, možete primenjivati prethodno navedene korake kako biste održavali rezultat.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije