Koža vam je suva i oseća žeđ? Evo šta treba da radite da bi ste povratili hidrataciju

Ako je sudeći po beauty ekspertima iz Koreje, zemlje koja pridaje veliki značaj lepoti i nezi – esencija je proizvod  koji bi trebalo da postane sastavni deo vaše rutine. Štaviše, ona je jedan od važnih aktera čuvenog korejskog sistema za negu koji se sastoji od 10 koraka, a od skoro su i mnogi svetski poznati brendovi izbacili svoje verzije esencija za lice. Pored njih, veoma su važni i ostali proizvodi lakših formulacija, posebno tonici i serumi. Sistem u kome nanosite više preparata za redom (7, 8, 9 ili čak 10) funkcioniše jednostavno – počnite sa najlakšom teksturom i idite postepeno do one najgušće. Ako nemate nameru ili vremena za korejski 10 step sistem, gledajte da nanesete samo lagane formulacije i zaobiđite teške kreme. Gusta krema će samo ostati na površini kože i mastiti je (jer zapravo ima ulogu da štiti i čuva kožu od spoljnih uticaja), dok će serum da se upije, prodre dublje i time opskrbi kožu hranljivim sastojcima mnogo efikasnije.

Uvođenje toniranja i esencije krucijalno je za izgled i stanje kože. Iako deluje kao da nanosite običnu vodu na kožu, zapravo uopšte nije tako i nemojte potceniti njihove benefite dok ih ne probate. Najcenjeniji brendovi francuske kozmetike  kao što su Caudalie, Nuxe, L’Occitane i Chanel izbacili su svoje esencije po uzoru na azijsku negu. Korejke nisu bez razloga žene sa najlepšom kožom, i jedna od njihovih tajni su upravo takozvane vodice za lice.

Ukoliko patite od izraženo suve kože ili oštećene kože, posle koraka toniranja, mistovanja i nanošenja esencije morate naneti i zaštitni sloj u vidu bogate kreme. Ali masne i guste kreme nisu za svaki tip kože i treba ih koristiti samo ako za tim ima potrebe. Takođe, pojačajte i upotrebu maski za lice kako bi vam se koža oporavila što brže.

U slučaju da patite od jako suve kože tela, primenite iste principe. Jake kreme i putere ima smisla nanositi samo na kožu koja je prethodno dobro ispilingovana, kako bi se puter upio i imao efekat. Jer će u suprotnom samo sedeti na suvoj površini.

 

Pročitaj još iz kategorije Nega kože