Tamjan i vatra u pustinji: kako izgleda novi miris Louis Vuitton Nuit de Feu

Završni deo istočne trilogije Jacques Cavallier-Belletruda.

Nakon mirisa Ombre Nomade i Les Sables Roses, parfimeri Louis Vuittona predstavljaju novu kompoziciju inspirisanu tradicijom Bliskog Istoka.

Za srce novog Nuit de Feua, Jacques Cavallier-Belletrud odabrao je tamjan – kao simbol čovekove povezanosti sa nečim višim i večnom potragom za zvezdama. Parfemska vizualizacija, kao i uvek kod Louis Vuittona, odnosi se na lajtmotiv putovanja.

Razmišljajući o Nuit de Feu, Belletrud je zamislio noćnu pustinju sa nomadskim šatorima. Otuda viskozni, omotavajući tamjan (koji se, usput rečeno, koristio u najstarijim parfemskim kompozicijama) i drvene note koje se naziru oko njega, sveže arome limuna i, naravno, koža. Ne samo kao skladan deo vrlo senzualne kompozicije, već i kao počast istoriji modne kuće.

Nuit de Feu je treća, poslednja počast Louis Vuitton-a Istoku, a posebno iz tog razloga majstori brenda napravili su kofer za kolekciju od nežne ružičaste kože sa zlatnom kopčom.

Boca (koja se uvek može dopuniti u buticima LV bez kupovine nove) sa zapreminom od 100 ml idealno je smeštena u koferu. Cena parfema je 300 evra.

Nuit de Feu već se prodaje širom sveta.

Najnovije