Koji je najzdraviji biljni čaj

Predstavljamo pet favorita

Velika popularnost biljnih čajeva je sasvim opravdana.

Bilje ne samo da ne sadrži kofein, već ima i niz korisnih svojstava za telo. Razne biljke mogu normalizovati funkcionisanje svih organskih sistema, smiriti nerve, rešiti probleme sa spavanjem, pa čak i usporiti proces starenja.

Nana

Čaj od mente je jedan od najpopularnijih na svetu. Koristan je za zdravlje gastrointestinalnog trakta, a takođe ima moćna antioksidativna, antiinflamatorna i antibakterijska svojstva, što ga čini neophodnim za jačanje imunološkog sistema.

Ehinacea

Čaj od ehinacee pomaže u prevenciji virusnih bolesti i olakšava njihov tok ako se razbolite. Topao biljni napitak smiruje upalu grla i čini da se osećate bolje. A velika količina antioksidanata pomaže telu da razvije prirodnu odbranu od virusa.

Šipak

Šipak je neverovatno bogat vitaminom C – glavna pomoć u borbi protiv prehlade. Biljna jedinjenja u sastavu deluju protivupalno, a antioksidanti jačaju imuni sistem. Prijatan bonus biće usporavanje procesa starenja, do kojeg dolazi zahvaljujući istim antioksidansima.

Pasiflora

Da biste napravili čaj od pasiflore uzmite lišće, stabljike i cvetove biljke. Koristi se za smanjenje nivoa anksioznosti, normalizaciju nervnog sistema i poboljšanje sna. Šolja ovog biljnog čaja noću će vam pomoći da brže zaspite bez brige o problemima.

Kamilica

Kamilica je prirodno i sigurno rešenje za probleme sa spavanjem i stresom. Okolina koja se brzo menja može da izazove povećanu anksioznost, što dovodi do prekomernog uzbuđenja nervnog sistema i, kao rezultat, nemirnog sna ili nesanice. Neka čaj od kamilice bude sastavni deo vašeg večernjeg rituala i videćete da gore navedeni problemi brzo nestaju.

foto:bazaar.ru

Najnovije