Bajkoviti gastro vodič kroz jedan od najluksuznijih rizorta na Jadranu

Ušuškan u Bokokotorskom zalivu na obali Jadranskog mora, Portonovi rizort kreirao je pravi raj za ljubitelje gastronomije i kombinacija različitih kultura i ukusa. Dobro je poznato da put do srca vodi preko stomaka, a odmah nakon prvog zalogaja, zaljubićete se u restorane koji krase ovaj moderni kompleks. Za vas smo izdvojili pet najboljih, koje morate posetiti ukoliko se nađete u Portonovom ili njegovoj blizini.

Perla Square Portonovi

U samom srcu naselja, u jedinstvenom ambijentu, nalazi se Perla Square restoran i kafić, okružen stablima maslina i prijatnim zvucima fontane. Na meniju se nalaze jela koja su inspirisana spojem mediteranskog, tradicionalnog i modernog. Za njihovu pripremu pažljivo se biraju autentični proizvodi iz sela u okolini Herceg Novog, koji već specifičnim kombinacijama ukusa dodaju crnogorske primese.

Perla predstavlja idealno mesto za početak dana uz doručak i jutarnju kafu, ali i za branč i kasniji ručak nakon dana provedenog na plaži. Preporučujemo vam jela na bazi svežih plodova Jadranskog mora, kao i biftek koji je prošao kroz proces suvog zrenja od 35 dana, čiji ukus kada jednom probate, nikada nećete zaboraviti. Takođe, specijalitete kuće je uvek dobro degustirati i uparivati sa odgovarajućim vinima ili koktelima.

Romeo & Juliet

Onog trenutka kada zakoračite u ovaj neobični restoran, zaljubićete se na prvi pogled. Ali ne brinite, ova ljubav biće tragična jedino ukoliko ne iskusite svu magiju koju ovo mesto nudi i ne upoznate “zadovoljstva koja život znače”.

Za vas će najukusnije italijanske poslastice pripremati svetski poznati kuvari, koje će uz vrhunska vina iz celog sveta, stvoriti pravu rapsodiju. Intimna atmosfera i aromatični ukusi, kao i spektakularan pogled na more i planine, ostaće vam u pamćenju i čeznućete da se ponovo vratite. 

Portonovi Beach Club

Ovo je savršeno mesto za usputni zalogaj ili koktel koji se servira uz bronzani ten. Na peščanoj plaži kreirano je jedinstveno iskustvo večere, gde možete okusiti novi i unikatni stil kuhinje koji na tanjirima spaja ukuse Mediterana i Azije, a osnovan je od strane Rock Fish restorana.

Takođe, bar je dostupan i za privatno iznajmljivanje i idealan je za organizovanje žurki i raznih događaja.

Square Portonovi

Ukoliko želite opuštenu atmosferu uz dobru zabavu, preukusnu hranu sa elementima bliskoistočne kuhinje i širok izbor koktela i ostalog pića, ovo je pravo mesto za vas.

Novootvoreni restoran i bar smešten tačno između Portonovi Marine i glavnog trga, ove sezone biće “hotspot” koji morate posetiti ukoliko želite provod na svetskom nivou. Moderni enterijer i vrhunska usluga garantuju doživljaje koje ćete prepričavati. Ko jednom poseti Square, čeznuće da mu se vrati. Zato, rezervišite sto što pre i budite u centru dešavanja.

Tapasake Club

U centru One&Only Portonovi rizorta, nalazi se najiščekivanija destinacija na obali Crne Gore, koja je svojevrsno gastronomsko predstavništvo Japana na Balkanu. Tapasake Club razvio se kao jedinstveni koncept kroz jela u stilu tapasa s uticajem savremene japanske kuhinje – od laganih suši rolnica, sašimija, do sevičea i karpaća. Uz bogat izbor marinirane ribe i mesa spremljene na ćumuru, zajedno sa salatama, povrćem u tempuri i kretivnim malim tanjirima, možete napraviti predah od realnosti i prepustiti se slasnim zalogajima, dok uživate kraj bazena.

Kombinacije inspirativnih i egzotičnih ukusa, zajedno sa muzičkim nastupima i svetski poznatom uslugom, dovešće atmosferu do usijanja.

PROMO

Najnovije