Mesečni horoskop za AVGUST

Šta nas sve čeka u poslednjem letnjem mesecu? Mlad mesec u Lavu, pun mesec u Vodoliji koji se pojavljuje drugi put za redom u proteklih mesec dana i smatra se prilično retkim aspektom. Konačno pred kraj meseca Sunce ulaz u znak Device, u kojoj je trenutno Mars - planeta akcije (i seksa), šta to sve znači za vaš horoskopski znak otkriva naša astrološkinja Gordana Antić.

OVAN

Ljubav:

Pred vama je mesec u kom ćete tražiti više i bolje od partnera, a da isto to niste spremni da mu pružite. Potrudite se da budete skromniji u zahtevima ili spremni da prećutite kada vam nešto ne odgovara. Partnerstvo za vas u ovom periodu može imati prizvuk neprijatne obaveze, zato dozirajte vreme koje provodite sa voljenom osobom, da ne biste bespotrebno zakomplikovali sebi život. Obe strane su naelektrisane, što je direktno posledica „obaveza“ koje ste sami sebi zadali. Tolerancija je ključna reč koju je potrebno da primenite u praksi, bilo da ste među pripadnicima zauzetih ili slobodnih ovnova.  Slobodnim ovnovima poruka je jasna, „odvažite se da govorite o svojim osećanjima“, a možda baš u poslovnom okruženju sretnete osobu koja će vam zaokupirati pažnju.

Posao:

Stvari vrlo brzo počinju da se odvijaju, a vi dobijate osećaj da niste u mogućnosti da kontrolišete razvoj situacije. U prvoj dekadi meseca nadređeni će od vas očekivati manje reči, a više dela. Iako nadređeni možda nije apsolutno u pravu, pridržavajte se plana koji je pred vas stavljen. Nekada je bolje biti srećan, nego u pravu. U drugoj polovini meseca, spremite se da napravite onaj korak koji ste iz nekih razloga dugo odlagali. Ukoliko vam srce govori da je vreme da investirate u pokretanje sopstvenog biznisa, pred vama je povoljan period, iskoristite ga.

Zdravlje: 

Usled povećane količine stresa, vitalnost je nešto što će vam nedostajati sredinom meseca, pa bi bilo dobro da obratite pažnju na sve smetnje i tegobe. Signale koje vam šalje vaš organizam ne treba zanemarit , a u koliko se pruži prilika za kraći odmor – iskoristite je.

BIK

Ljubav:

Mirna i stabilna emocionalna situacija koja vas prati već neko vreme se može pretvoriti u dinamičniju i prijatniju, ukoliko vi preduzmete određene korake. Spustite gard, jer zahtevi koje ste postavili jedno pred drugim nisu realni. Umesto ulaska u konflikt, osmehnite se, pomislite koliko vam je stalo do osobe sa kojom ste, i kako svaku situaciju možete preokrenuti u željenu. To ne znači da sve probleme treba staviti „pod tepih“, već promenite način na koji komunicirate sa partnerom. Slobodni bikovi mogu doživeti poseban nivo bliskosti sa osobom do koje im je stalo (ili koju će tek upoznati), ali tek nakon jednog neprijatnog trenutka. Budite spremni da preko toga mirno pređete, a ne da već na prvom koraku „zatvorite vrata“.

Posao: 

Iako je leto i većina ovaj period godine koristi za odmor, vi kao da prkosite ovom nepisanom pravilu i bacili ste se na planiranje novih poslovnih poduhvata do tančina. Pred vama je projekat koji možete odložiti, ili započeti realizaciju. U oba slučaja sačekače vas iznenađenje ili neka otežavajuća okolnost koju možete prevazići ako budete bili dovoljno uporni ili strpljivi. Ne libite se da pitate za savet, nećete biti manji u tuđim očima.

Zdravlje:

Postavljanje prioriteta je ono što vam je neophodno kako biste rasteretili svoj nervni sistem. U prvoj polovini avgusta, vaša fokusna tačka biće na uređenju doma i postavljanju finansijskog plana. Tek kada rešite te dve bitne stavke u svom životu, imaćete osećaj rasterećenosti. Druga polovina avgusta je period kada je za vas najbolje da radite ono što je glavna karakteristika bika - uživanje! Fizička aktivnost je dobrodošla, a apetit treba redukovati, jer su mogući problemi sa organima za varenje.

Ostatak astrološke prognoze za ovu nedelju možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni,  nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Pročitajte još

Pročitaj još