Harper's Bazaar Srbija

5 luksuznih privatnih vila koje možete iznajmiti širom sveta

Hoteli sa četiri zvezdice su zaista sjajni, ali zar ekskluzivne privatne kuće nisu još bolje?

Foto: Instagram / @villa_balbiano

Kada kažemo ultimativna travel fantazija, pomislimo na vile koje svojim izgledom, enterijerom i veličinom oduzimaju dah. Potpuno opremljene, gde se posluga podrazumeva – naravno.

Kuće poput dvorca, okružene nestvarnom prirodom, koje ste videli na velikom platnu i možda pomalo i izmaštali, zaista postoje. A šta ako vam kažemo da ih možete I iznajmiti i uživati u svom tom luksuzu i lepoti (samo za sebe)? Donosimo vam neke predloge:

Živite kao Medici na jezeru Como (Italija)

Uz iznajmljenu vilu na ovom čarobnom mestu, dobićete i ekskluzivne čamac-taksiste, kako bi sa jezera mogli da uživate u istraživanju okolnih sela. Predlog za smeštaj: Villa Balbiano, čija staza vodi direktno do centra grada.

Fer upozorenje: Možda će vam biti malo teže da napustite vilu koja poseduje 6 spavaćih soba i koja je ispunjena umetničkim delima I jedinstvenim knjigama iz 18. i 19. veka. Za ovo je zaslužan Kardinal Durini, koji je posedovao ovu kuću oko 1700. godine. Kao veliki ljubitelj pisane reči  i umetnina, obezbedio je vilu bibliotekom i čitavim kolekcijama neporenjivih dela. Takođe je često priređivao koncerte i balove, pa dok ste ovde smešteni, možda dođete u iskušenje da učinite isto.

Dočekajte zoru u stilu Onassisa na Mykonosu (Grčka)

Iako se na ovom ostrvu nalaze predivne kuće, glamurozna vila Aleomandra se prosto ističe svojom lepotom. Ova građevina koja se prostire na 9000 kvadratnih metara. Poseduje nekoliko terasa i bazena, đakuzija i kreveta na otvorenom,  kao i 10 spavaćih soba, a sve ovo je dizajnirao libanski arhitekta Patric Helou.  

Ono što će vas posebno očarati je pogled na more i predivne zalaske sunca, koje možete ispratiti iz svakog ugla Aleomandre.

Obedujte poput vojvoda u Irskoj (Britanska ostrva)

Srećom po sve nas koji nemamo plemićki pedigree, Lismore Castle, dom vojvode od Devonshira dostupan je za iznajmljivanje. Nalazi se nedaleko od Waterforda i datira još iz 1170.godine kada su u njemu živeli kralj John i Sir Walter Raleigh. U vasništvu vojvode je od 1753. godine.

Imaćete tu privilegiju da doručkujete irski doručak na istom mestu na kom su to radili I JFK, Fred Astaire i mnoge druge poznate ličnosti. Osoblje koje će vas usluživati dok budete boravili u vili, nalazi se tamo dekadama, te će vas njihovo poznavanje istorije lokaliteta dodatno oduševiti.

Glavni batler će vam rado zakazati razne aktivnosti dostojne jednog vojvode poput streljaštva, jahanja konja, golfa ili lova na losose.

Postanite baron maslinovog ulja u Luberonu (Francuska)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alain I. (@puyim)

Chateau des Agnes, građevina iz 17. veka, sa 10 spavaćih soba, nalazi se u idiličnom mestu Luberon i ima sopstvenu proizvodnju prvoklasnog vina i maslinovog ulja. Ovde ste dobrodošli da malo “uprljate” ruke ako vas učešće u pravljenju intenzivnog ukusa ili hladno-ceđenog ulja inspiriše.

Ako ipak niste za to, šef Lorenzo vas može odvestiu šoping, dok će se vaš batler Thierry postarati da vam je svako jelo savršeno posluženo na perfektno dekorisanom mestu – bilo to polje lavandi, paviljon bazena iz 18.veka ili pak maleno privatno ostrvo u sred jezera, okruženo labudovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alain I. (@puyim)

Osetite život bosonogog miljardera u Trancosu (Brazil)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAHNAI (@mahnai)

Pet stotina milja udaljen od Ria, Trancoso je nalepši Brazilski gradić kraj obale. Ovo pecaroško mesto poznato je po plažama snežnobelog peska, umetničkim galerijama i rustic-chic restoranima gde se multimilijarderi pretvaraju da su pecaroši.

Omiljen je i poznatim ličnostima za proslavljanje novogodišnje noći, kada je sve u znaku glamura, ali inače se svi kreću bosonogi u svojim kupaćim kostimima – i to je šarm ovog mesta.

Trancoso je idealan da na pravi način osetite brazilski beach life. To ćete najbolje postići iznajmljivanjem vile u starom delu grada. Trancoso Villa 17 ima sve što će vam trebati: 5 spavaćih soba, osoblje koje broji 8 ljudi – uključujući i bejbisiterku ako želite da partijate čitave noći.

 

Foto: Instagram

Pripremila: T.Mišović

Najnovije