Harper's Bazaar Srbija

5 ukletih hotela u kojima ćete poželeti da odsednete u 2024.

Možda u jednom vidite i duh Marilyn Monroe.

Svaki hotel ima sopstvenu bogatu istoriju, ali neke simbolizuju priče koje nemaju premca. Od misterioznih smrti do duhova zaposlenih koji nikada nisu napustili svoj hotelski posao, pravo je iznenađenje šta sve može zateći tokom svog boravka u odabranom smeštaju.

Ako ste ljubitelj priča o duhovima, onda su ovi ukleti hoteli pravo mesto za vas.

The Hollywood Roosevelt

Smešten na holivudskom Walk of Fame, u srcu Los Anđelesa, The Hollywood Roosevelt hotel datira još iz zlatnog Holivuda. Zbog primamljive lokacije privlačio je dive poput Marilyn Monroe, čiji se duh, kažu, i dan danas pojavljuje u ogledalima hotela.

La Fonda on the Plaza

Otelovljujući luksuz u srcu Santa Fe u Novom Meksiku, La Fonda on the Plaza hotel poznat je i po sablasnim susretima. Duga istorija hotela čini njegovu  ukletu listu dugom i kontinuiranom. Izveštaji o duhovima sudije koji je upucan u predvorju, nevesti ubijenoj u bračnoj noći i biznismenu sa porokom kockara, samo su neki od mnogih proganjajućih pojava na koje možete naići tokom svog boravka u La Fondi.

Hotel del Coronado

Iako možda prepoznajete Hotel del Coronado iz filma “Neki to vole vruće” sa Mariilyn Monroe, odmaralište San Dijego ima jezivu istoriju. 1892. Kate Morgan se prijavila na recepciji hotela za Dan zahvalnosti. Međutim, njen boravak trajao je samo pet dana, a petog dana Morgan je sebi oduzela život. Njena priča se može pročitati u hotelskoj knjizi Beautiful Stranger: The Ghost of Kate Morgan and the Hotel del Coronado. Od tada su gosti i zaposleni u hotelu iskusili niz zapanjujućih treperenja, povetarca, mirisa i zvukova u gostinjskoj sobi na trećem spratu u kojoj je boravila Morgan Kate.

Hotel Monteleone

Smešten u Nju Orleansu, Luizijani, Hotel Monteleone poznat je po svojoj ukletoj istoriji. Kroz generacije gostiju i osoblja, izveštaji o duhovima bili su redovna pojava. Među duhovima koji se nižu u hodnicima hotela Monteleone su čovek po imenu William “Red” Wildemere, koji je umro u hotelu, i mališan po imenu Maurice Bergere. Duhovi na koje naiđete tokom svog boravka mogu biti prijateljski nastrojeni, ali osećaj jeze neće vas napuštati.

The Hotel Chelsea

Hotel Chelsea bio je utočište za umetnike iz celog sveta, od Marka Twaina preko Edie Sedgwicka do Ume Thurman. Hotel je dom je brojnih duhova, uključujući umetnicu po imenu Nadia koja je pobegla od kuće i Mery, preživelu putnicu sa Titanika, koja proganja peti sprat. Ali možda je najpoznatiji kao mesto gde je navodno izvršeno ubistvo Nancy Spungen od strane njenog dečka, bubnjara Sex Pistolsa Sida Viciousa.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije