Moj vikend mira i opuštanja

Kada ste poslednji put imali hrabrosti da, bez obzira na životne okolnosti, svakodnevicu i obaveze, izdvojite vreme samo za sebe?

Usmeravanje fokusa na unutrašnje biće i mogućnost introspekcije predstavlja neprikosnoveni put ka sreći, miru i blagostanju. U vremenu u kojem danas živimo od suštinske je važnosti da se opustimo od stresnog posla i obaveza, usporimo ritam, i dobijemo novu svežu energiju.

I dok klasični vikend odmori predstavljaju odlazak na izabranu destinaciju (uglavnom bez organizovanih dodatnih aktivnosti), retret odmori predstavljaju organizovane aktivnosti, od dolaska do povratka, te ne morate da razmišljate ni o čemu. Baš takvo iskustvo imala sam priliku da doživim u čuvenom rizortu One&Only u Portonovom. I dok sam se sa klasičnih odmora uglavnom vraćala iscrpljena, trodnevni boravak u magičnom rizortu učinio je da se vratim odmorna, zadovoljna i puna životne energije, oslobođena od stresa i napetosti.

Već pri samom sletanju na Tivatski aerodrom, okružena planinskim vrhovima, plavetnilom mora uz udisaje svežeg morskog vazduha, osetila sam da se magnetno polje u mom organizmu menja, i još jednom se uverila zašto je boravak na obali mora tokom zimskih meseci toliko lekovit.

Smešten na samom ulazu u bokeljski zaliv u Crnoj Gori, okružen impozantnim planinama, veličanstveni One&Only Portonovi je zaklonjen rizort, koji predstavlja jednu od najmodernijih destinacija jadranske rivijere, kako po arthitekturi tako i po sadržaju koje rizort nudi.

Savršene elegantne sobe (u kakvoj sam i ja bila smeštena), definiše raskošni dekor, uz moderne kamine, prostrana kupatila, privatne terase i prozore od poda do plafona sa kojih se prostire predivan pogled na pučinu i marinu. Dakle, sve je podređeno čistom hedonizmu, opuštanju i zadovoljstvu.

Ukoliko vam je (kao i meni) jutro omiljeni period u toku dana, doručak u One&Only rizortu učiniće ga savršenim. Da li ima išta savršenije od mirisa sveže kafe i pogleda u pučinu dok se prvi zraci zimskog sunca stidljivo probijaju kroz oblake? Jednom rečju – mir.

Podne je (gotovo uvek) rezervisano za opuštanje u spa centru. Individualni pristup svakom gostu ogleda se pre svega u medicinskim konsultacijama koje predhode tretmanima. Ukoliko ste kao i ja, željni opuštanja uz relaks masažu, CHENOT ESPACE SPA I WELLNESS nudi zaista neprikosnovene trenutke. Bazen na zatvorenom, parna soba i sauna uz paviljon za opuštanje i originalni CHENOT  čaj, učiniće da vaše telo zaista pulsira u ritmu pirode.

Ukoliko vam se iz svega navedenog ipak čini da je opuštanje u ekskluzivnom rizortu previše pasivno za vaš senzibilitet, ne dajte se prevariti. Rizort nudi mnoštvo aktivnosti koje uključuju posebna iskustva od pizza master class-a pa sve do otkrivanja divlje lepote i bogate istorije regije.

Međutim, kako se bliže praznici i proslava Nove Godine koja nam je za pragom, uzbuđenje raste kao i naša želja da sebi i svojoj porodici priuštimo nezaboravno iskustvo, nešto malo drugačije od mirnih dana predviđenih za retret (tome se možemo vratiti već krajem januara). Baš takav nezaboravni doživljaj imamo mogućnost da iskusimo u Portonovom u kome nas ove godine očekuje obilje interesantnih dešavanja koja će sasvim je sigurno prerasti u nezaboravne uspomene, jer budimo svesni činjenice da nisu samo planine rezervisane za zimovanje, primorje takođe oživljava zimsku bajku i nudi nezaboravni provod za pamćenje.

Maskiran u najlepšu prazničnu oazu, uz novogodišnju atmosferu kojom rizort odiše na svakom koraku, na raspolaganju je najlepši program u vidu koncerata bendova, pevača i dj-eva, a tu su i restorani i hrana koja će vam se uvući pod kožu, a bez koje zaista ne možemo da zamislimo praznike. Duh Italije istražite u restoranu Romeo&Juliete, a kad smo kod Italije tu je i nezaobilazni Godo – mesto sa najlepšim palačinkama, pecivima i kremastim sladoledima, dok je za duh azije zadužen kultni restoran Tapasake Portonovi. Za tople napitke koji će vas grejati u šetnjama uz obalu posetite je Koffein.

I za kraj (i ako ne zvuči romantično) važno je znati da ljubav, mir i blagostanje zavise od naših životnih odluka i navika, i zato prva stvar koju treba da usvojite na tom, ne tako jednostavnom putu, jeste mogućnost da obezbedite slobodno vreme za opuštanje, za vas i vaše najmilije.

Tekst: Mina Kitić
Fotografije: Promo

Najnovije