U trenutku oka

Najnovija kolekcija visoke mode poprima potpuno novu dimenziju kada je ovekovečena HONOR 90 mobilnim telefonom.

Možda najbitniji trenutak kada koristimo mobilni telefon jeste na putovanju. Boravak u drugom gradu nas inspiriše da apsolutno svaki sekund ovekovečimo, snimimo i kreiramo svoju malu avanturu sa putovanja. Pariz je sam po sebi najinteresantnija destinacija za slikanje, grad u kom je nemoguće napraviti lošu sliku.

Grad svakog januara i jula postaje dodatno interesantan zbog revija visoke mode, a tim Harper’s BAZAAR Srbija je imao ekskluzivnu priliku da ispita performanse najnovijeg HONOR uređaja. Kamera od 200 MP ne samo da savršeno hvata svaki detalj na fotografiji, video zapis je vredan svake pažnje i pomoću njega kreiraćete materijal za pamćenje.

Magiju video zapisa ispitali smo na reviji libanskog dizajnera Zuhaira Murada. Kolekcija predstavlja omaž tamnom glamuru Starog Holivuda, te je najveći deo posvećen fluidnim formama satena koji senzualno prati svaki korak modela.

Velika pažnja posvećena je aplikacijama od perja, koje na sebi svojstven način kreiraju dekadentnu pojavu žene koja uživa u glamuru. Svaki od ovih detalja ovekovečen je na videima kreiranim HONOR 90 telefonom, zahvaljujući makro kameri koja uspešno hvata najsitnije detalje, kao što su nabori satena i pažljivo oblikovane latice od perja. 

Efekti na video zapisu kao što su slow motion pokret posebno je interesantan kako bismo osetili istinsku magiju pokreta visoke mode i zamrzli je na par sekundi. HONOR 90 osmišljen je tako da u svakom kadru pravi ujednačenu kompoziciju između subjekta i okoline, pa su i slike i video zapisi harmonično organizovani.

Posebno interesantan je mogućnost snimanja videa sa prednjom, selfie kamerom i zadnjom kamerom u isto vreme. Split screen efekat pravi dinamičan video zapis u kom jedna kamera prikazuje detalje na modelu, a druga tog istog modela u svom okruženju.

HONOR 90 je najbolji primer inovativnosti dizajna i tehnologije koji se koriste u službi kreiranja ličnog narativa. Telefon je podređen načinu života svojih korisnika, a sa ciljem da se svaka individualna avantura ovekoveči, proslavi i da se uživa u svakom trenutku. Naša avantura dešava se na modnim pistama, a vaša?

Tekst: Marko Mrkaja

Video i fotografije: HONOR 90

 

Najnovije