Louis Vuitton zatvorio Paris Fashion Week revijom u Luvru

Iako je doneta odluka da se slavni Luvr zatvori usled međunarodne epidemije korona virusa – poznati francuski muzej ipak je otvorio svoja vrata radi jednog izuzetnog događaja.

Louis Vuitton revija jesenje i zimske kolekcije, održana je upravo u prostorijama muzeja! Nicolas Ghesquière je pomenutom kolekcijom i zatvorio Paris Fashion Week.

Umesto scenografije, dizajner je u pozadinu postavio hor od 200 pevača, koji su bili obučeni u istorijske nošnje od 15. veka, pa sve do 1950. godine.

Milena Canonero, kostimograf i dobitnica Oskara, pomogla mu je pri oblačenju i stilizovanju hora i modela u istorijska remek-dela, kao što su Barry Lyndon The Shining Stenleya Kubrica i u druge modne kreacije koje su odgovarale periodu dinastije Tjudor.

Ghesquière je predstavlio prošlost, sadašnjost i budućnost mode kombinujući tkanine i stilove proteklih razdoblja. Jakne naglašenih ramena, koje podražavaju period renesanse, iskombinovane su uz bajkerske pantalone. Najlonske i kožne haljine, kao i pantalone sličnog materijala još više ukazuju na futurističku sportsku odeću, a niz slojevitih podsuknji podseća na nekadašnji izgled donjeg veša i eru pedesetih godina.

Celokupnu neverovatnu Louis Vuitton reviju možete pogledati u galeriji.

Najnovije