Nedelja mode u Milanu: Nova Diesel kolekcija slavi viziju Glenn Martens-a

Kontrast materijala i tekstura u srži je jesenjih modela, dok svaki komad u isto vreme odiše i slobodom i kontrolom.

Neočekivan, seksi, fluidan i zabavan – to je Diesel danas, sutra i zauvek. Kreativni direktor Glenn Martens predstavio je svoju prvu modnu reviju koja otkriva svet kultnog italijanskog modnog brenda, u čijem središtu su denim, eksperimentisanje, buntovništvo i igra.

 „Moć brenda ogleda se u tome što Diesel razume najrazličitije ljude i njihove karaktere. Možemo da podstičemo održivost i inovacije, a možemo i da se usmerimo na eksperimentisanje i koncept. To je Diesel u svojoj suštini – treba da ga obučete za dve sekunde i živite svoj život. Za uspešan život!,” istakao je Martens.

Kolekcija se sastoji iz četiri poglavlja: teksas, utilitarizam, motivi karakteristični za pop kulturu i zanatski detalji. Kontrast materijala i tekstura u srži je jesenjih modela, dok svaki komad u isto vreme odiše i slobodom i kontrolom.

Teksas krojevi u najvećoj meri potiču iz Diesel Library, esencijalnog asortimana brenda stvorenog da prevazilazi trendove i traje godinama. Pored modela od teksasa, predstavljeni su i komadi sa trompe l’oeil efektom. Zahvaljujući laserskom printu kombinezon iz ove linije deluje poput denima, iako se zapravo ne radi o ovom materijalu.

Dukserice, kao neprevaziđeni simbol stilske slobode, izrezane su oko vrata, otkrivajući ispod slojeve žerzeja. Shearling jakne dolaze u varijanti sa dva lica, a kaputi sa efektom veštačke kože vraćaju se u novoj formi zahvaljujući ručno sečenom teksasu. Metalne kopče krase suknje i kardigane, dok su topovi od somota i mini suknje obogaćeni arhivskim grafikama brenda, ali sa svežim zaokretom. Dukserice i pantalone od flisa sa istaknutim logotipom savršene su za klub, bilo da je u pitanju sport ili žurka. 

Brend je po prvi put predstavio komade u potpunosti izrađene od recikliranog teksasa, pamuka i elastina, koji su tretirani bez upotrebe vode. U partnerstvu sa specijalistima za održivost tkanina Tejidos Roy, Diesel koristi vlakna svojih proizvodnih ostataka za inovativnu, novu Diesel Rehab Denim liniju. 

Klikom na galeriju istražite našu selekciju najinteresantnijih look-ova

Tekst i fotografije: Promo

 

Najnovije