Nedelja mode u Parizu: Nadrealizam i savršena silueta kao srž jesenjih kolekcija

Donosimo vam najbolje look-ove i otkrivamo zašto je Nedelja mode u Parizu omiljena u krugu pravih modnih poštovalaca.

Kako se Nedelja mode u Parizu bliži kraju, sve jasnije možemo da steknemo utisak o tome koji su se trendovi izdvojili i šta nas u modnom smislu očekuje naredne sezone. Za sada vam izdvajamo tri revije koje su tokom vikenda zaokupirale našu pažnju.

Ono po čemu je brend Victoria Becham prepoznatljiv, kao i sama dizajnerka, jeste definitivno strast ka stilizvanju. Naime, uzmemo li u obzir njenu poslednju kolekciju, ali isto tako i njena pojavljivanja na ulicama Pariza tokom trajanja Nedelje mode, zasigurno tvrdimo da je pored savršenog kroja način stilizovanja nesto po čemu je zaista prepoznatljiva. Tom prilikom je izjavila da ni ona ne bi nosila svoj kombinezon od pletenine ukoliko ga nije upotpunila dodatnim komadima. Jasna senzualna silueta, i ako pokrivena od glave do pete, odiše luksuznim, seksipilom i odmerenošću.

Sa druge strane, sasvim drugačija, stigla je kolekcija modne kuće Loewe. Velike skulpture bundeva britanske umetnice Anthea-e Hamilton već na samom početku prenele su jasnu poruku koja se oslanja na nadrealizam. Pistom su se smenjivali motivi automobilskih oblika koji su bili ocrtani na rubovima haljina, cipele sa visokm potpeticama postavljene duž haljine ispod mreže, motivi usana, zatim 3d sjajni baloni koji su simbolizovali grudnjake…Uzmemo li obzir da je motiv kolekcije nadrealizam, a da su nadrealisti želeli da se bore protiv racionalizma pretvarajući stvarnost u fantaziju, kreativni direktor brenda, Jonathan Anderson, priredio nam je svojevrstan mahifest na Pariskoj pisti.

Pored jasnog nadrealizma i senzualne silutete iz Pariza nam stiže i sportski kod jasno uvezan sa vanvremenskim klasicizmom, i to od Hermes-a. Kartke pantalone sa mapiranim telom koje jasno podsećaju na kostim za jahanje, pleteni kombinezoni i motivi pruga samo su deo neprevaziđene Hermes priče. I ako mnogi kupci čuvenog brenda cene savremen dizajn, lojalnost koji njihovi klijenti održavaju zasnovana je na određenim segmentima dizajna koji se ne menja.

Klikom na galeriju istražite neke od najinteresantnijih look-ova iz pomenutih kolekcija.

Piše: M. Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije