Nedelja muške mode u Parizu: Modni marš u čast Virgila Abloha

Louis Vuitton svojom kolekcijom za proleće 2023 nastavlja da slavi nasleđe Virgila Abloha.

Uz sve jače glasine da je Martine Rose, britanska dizajnerka jamajčanskog porekla, preuzela kreativnu palicu i vođstvo čuvenog brenda, Louis Vuitton je predstavio svoju kolekciju muške odeće za sezonu proleće / leto 23.

I ako su u još uvek zvaničnoj potrazi za naslednikom Virgil-a Abloh-a koji je šokirao modnu i umetničku industriju preranom smrću u Novembru 2021. mogli smo prepoznati inspiraciju rejva, hip hopa i pank subkulture koja je bliska estetika pomenute dizajnerke.

Pod nazivom “Strange math” ili “Čudna matematika”, uz pistu koja je vizuelno predstavljala susret imaginarnog i stvarnog, runway je započet  marširanjem bendova sa Floride. Modeli su zatim energično krenuli da se smenjuju i hodaju po fantastičnoj pisti, uz nastup Kendrick-a Lamar-a. Nastup je izveo sa svog sedećeg mesta na reviji, simbolično nosivši krunu od trnja na glavi, započevši ga skandiranjem Virgilovog imena.

Nizala su se odela u sivoj i boji lavande, dok stil je bio upotpunjen sa predimenzioniranim belim torbama u čijem dizajnu dominira LV logotip. Smeli cvetni motivi prisutni su na jaknama, pantalonama, kaputima i džinsu. Neon zelene jakne viđene su u asimetičnim krojevima, smelo stilizovane uz čizme upečatljivog LV dizajna. Dodatno se izdvoijio i crni smoking koji je na sebi imao pričvršćene papirne aviončiće dok su raznobojni privesci i lančići viđeni na kapama i kaiševima.

Omaž dizajneru viđen je i kroz neobične zvučne sisteme i instalacije koje su modeli nosili na svojim leđima, aludirajući time na njegovu strast prema neobičnom dizajnu.

Klikom na galeriju istražite neke od najinteresantnijih look-ova iz pomenute kolekcije.

Priredila: M.Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije