Orkestar uživo, etnički plesovi i italijanske seoske tradicije: kolekcija Cruise Dior

Drevni rituali prepliću se sa estetikom modne kuće…

Pre nekoliko meseci, Maria Grazia Chiuri odlučila je da predstavi Cruise kolekciju u svom rodnom mestu Apuliji. Revija je trebalo da se pretvori u bučni društveni događaj, ali 2020. godina imala je druge planove. Kao rezultat toga, kreativna direktorka pokazala je svoju novu kolekciju bez gledalaca, priredivši pravi koncert na trgu grada Leće.

Modeli su paradirali na sjajnoj pozadini svetlosnih instalacija, praćeni etničkim plesovima uz zvuk živog orkestra. Radnja se odigrala ispred katedrale Duomo, remek-dela italijanske barokne arhitekture. Suknje, šalovi, jednobojne haljine, kožni korseti, kaputi sa jarkim printom, obilje šljokica – svu ovu raskoš organski je upotpunila opštom atmosferom prave modne misterije.

Sveukupno je Dior showu prisustvovalo preko 1000 ljudi, uključujući umetnike, muzičare, režisere, električare, a da ne spominjemo modele, fotografe, frizere, šminkere i producente.

„Oduvek mi je bio san raditi nešto na mestu koje je za mene od posebnog značaja, jer je moj otac rođen ovde.”, kaže Maria Grazia Chiuri. Dizajnerka upoređuje rad na kolekciji sa putovanjem kroz talase sopstvenih sećanja kako bi naučila više o sebi. Rustična estetika se senzualno prepliće sa fantazijama francuske modne kuće – i rezultat je nešto neverovatno lepo.

 

 

Najnovije