Svetle boje i džungla: Jason Wu otvorio je njujoršku Nedelju mode

Jason Wu započeo je njujoršku Nedelju mode revijom van mreže. Gledaoci su primetili socijalnu distancu i morali su da nose maske, a takođe su na ulazu popunili zdravstveni upitnik. Dizajner je reviju održao na krovu jednog od nebodera na Menhetnu – tamo je stvorio prave tropske bašte, koje podsećaju na mesto Tulum u Meksiku. Tamo se Jason Wu oženio svojim suprugom, Gustavom Rangelom, pre četiri godine.

Reviju je otvorila glumica i LGBT aktivistkinja Indya Moore. Kolekcija uključuje lookove u blok bojama. Cela linija odeće napravljena je od svetlih boja: zlatno narandžasta, sunčano žuta, duboko plava, menta zelena – sve u glavnim nijansama proleća 2021. prema Pantoneu.

„Mislim da su svetu potrebni lepota i optimizam“, komentarisao je dizajner reviju u oflajn formatu. “Njujorška nedelja mode ne može da se završi. Bez obzira na situaciju, možemo se okupiti bez ugrožavanja sigurnosti i proslaviti život i modu“.

Paralelno sa oflajn prikazivanjem, revija je emitovana i na mrežnoj platformi. Prihod od maski koje je davao svakom gostu ići će onima kojima je to potrebno. Pored toga, stolice koje su korišćene na reviji, koje je dizajner razvio u saradnji sa Lowe’s, biće donirane novoj trpezariji GMHC (dobrovoljna organizacija za AIDS posvećena sprečavanju epidemije AIDS-a i poboljšanju života HIV pozitivnih ljudi).

foto: harpersbazaar.ru

Najnovije