U slavu ljubavi i mira

Iskrenost i transparentnost kao motiv nove kolekcije.

Drugi dan pariske Nedelje mode završen je opravdanom provokacijom i razmišljanjem o trenutnoj situaciji u Ukrajini.

Naime, show je krenuo neočekivano uz bataljon plesača koji podsećaju na vojnike, noseći šešire u stilu šlemova. Činilo se da se bore jedni protiv drugih prikazujući bitku sve do trenutka kada su se dva plešača dramatično poljubila, završivši time svoj ples sa direktnom porukom.

Rousteing je jasano povezao prikazivanje kolekcije (runway je pratila ratoborna muzika bubnjeva), sa tekućim sukobom u Ukrajini i tom prilikom je izjavio kako njegova kolekcija predstavlja “borbu protiv laži, mržnje i agresije”. Ipak sama kolekcija se bavila idejom iskrenostitransparentnosti na metaforičan način, kroz boju.

Revija je zamišljena kao odgovor na Rousteing-ovu borbu sa skrivanjem od javnosti nakon traumatične nesreće uzrokovane eksplozijom koja je dogodila u njegovom domu 2020 godine. Međutim, odlučio je da ipak kolekcijom skrene pažnju na događaje u istpčnoj Evropi s’obzirom na krojeve koji su sasvim slučajno bili u apsolutnoj koleraciji sa dešavanjima. Zlatni pancirni oklopi, štitovi i čvrsti džins, predstavljeni su u kolekciji koja je koristeći svelte nijanse kao noseće imala za cilj da simbolizuje iskrenost i istinu.

Preoznatljive siluete od neoprena u kombinaciji sa čipkom i metalom, uz naglašena ramena i pantalone sa rebrastim detaljima i ovog puta kao srž Balmain dizajna motivi su predstavljene kolekcije. 

Klikom na galeriju istražite neke od najinteresantnijih look-ova.

Priredila: M.Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije