Valentino Haute Couture kolekcija predstavljena je u Rimu

Italijanska luksuzna modna kuća Valentino predstavila je kolekciju visoke mode na reviji koja je inspirisana cirkusom.

Nakon što su bili prisiljeni da otkažu sve događaje, zatvore prodavnice i obustave proizvodnju za vreme karantina pokrenutog pandemijom koronavirusa, modne kuće vrhunske mode većinom su odustale od tradicionalnih modnih revija i zamenile ih filmovima, video zapisima i drugim formatima kako bi prikazale svoje kolekcije.

Dizajner brenda Valentino, Pierpaolo Piccioli, predstavio je svoju jesen/zima 2020-21 reviju “Of Grace and Light” u poznatom rimskom filmskom studiju Cinecitta, radeći sa britanskim fotografom Nickom Knightom.

Događaj je bio delom fizički, delom digitalni, a prisustvovala je mala medijska publika. Na reviji je predstavljeno 15 haljina. Haljine su bele, dok su neki modeli ukrašeni srebrnim obodima i detaljima od perja, šifona i tafta. Neke haljine su bile duge četiri ili pet metara, kako bi pokazale mukotrpan rad na njihovom stvaranju.

Piccioli je rekao novinarima da je novom kolekcijom želeo da pošalje poruku nade i pozitivnosti. „Lansirana je u teškom trenutku, ali verujem da naš posao nije da odražavamo trenutak, već da reagujemo na njega. Couture je stvoren za emocije. To nije revija, to je san”, rekao je dizajner.

Sve kreacije pogledajte u našoj galeriji.

 

Najnovije