Jarko Pink kao novo ime za Valentino!

Pink je konačno prevazišla sve modne stereotipe kao i uverenje da mogu da je iznesu samo modno smeliji.

Postoji samo jedna fraza koja apsolutno opisuje poslednju Valentino kolekciju i ona glasi “think pink”. Pierpaolo Piccioli nije ostavio niti jedan milimetar na sceni, od savremene piste do zidova, uključujuću i gotovo sve look-ve, koji nije bio obojen pink bojom.

Čak je muza modne kuće Zendaya plenila pažnju iz prvog reda obučena u pomenuti ton od glave do pete. Definitivno, Piccioli-jeva pink je smela i moderna, zadržava pogled i privlači pažnju.

Osvrnemo li se korak unazad, možemo zaključiti da su se dizajneri često okretali monohromatskim kolekcijama koje najbolje mogu da pokažu veštinu izrade siluete i savršenog kroja. Skulpturalna forma, oštro krojena gornja odeća, til, šljokice i visoke platforme smenjivali su se u samo dve boje, u crnojpink.

Nakon spektakularnih pink look-va, pribegao je triku kojim se već služio, a to je skup potpuno crnih look-va što je posliužilo kao odmor za oči i omogućilo je da neki od finijih detalja, kao što je delikatno preklapanje na haljinama od šifona i drapiranje, dođu do ižražaja.

Show je zatvorila Kristen McMenamy hodajući u raskošnoj haljini, uz plašt koji se lagano i sinhronizovano kretao uz nju i rukavice koje su neizostavni detalj kada je visoka elegancija u pitanju.

Našu selekciju najlepših look-ova pogledajte klikom na galeriju.

Priredila: M. Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije