“Flossing”: Najvreliji letnji trend stiže pravo s modnih pista

Senzualne haljine za koje ćete se vezati - bukvalno.

Nakon ekstremnih cut out formi i otkrivanja tangi, dizajneri su otisli korak dalje u kreiranju novih dramatičnih izreza. Ili bolje rečeno seksipilnijih. Nazvan po detalju koji krasi apsolutno svaki model ovih haljina – trakicama toliko tankim da podsećaju na konac za zube, trend flossing stigao nam je pravo s modnih pisti.

Jedna od predstavnica ovog tied-up stila je dizajnerka Nensi Dojaka, kojoj su, na reviji za jesen/zimu 22, hajlajt kolekcije bili različiti modeli haljina i topova sa trakicama, najčešće crnih i zemljanih tonova.

Drugi brendovi koji su takođe bili inspirisani trakicama su Christopher Esber, Supriya Lele – i možda najviše od svih – Monot, modna kuća koja stoji iza haljine Kendall Jenner, koju je nosila kao gošća na venčanju prijateljice praveći čitavu senzaciju na internetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by trèsCLICK (@tresclick)

Libanski dizajner Eli Mizrahi, koji je jednom izjavio za Vogue da pravi odeću za „loše devojke“, oblačio je sve svetske zvezde, od Kate Hudson do Charli D’Amelio, u svoje smele „flossing“ kreacije, a nedavno je to ponovio i sa desetak različitih poznatih ličnosti za majski amfAR Gala u Kanu.

Od modela sa pisti, do onih na crvenom tepihu i gradskim dešavanjima u stilu IT devojaka, inspirišite se ovim vrućim letnjim trendom u galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije