Harper's Bazaar Srbija

Novi kreativni direktor modne kuće Valentino je Alessandro Michele

Rumor has it!

Samo nekoliko dana nakon što je Pierpaolo Piccioli najavio da će se povući sa mesta Valentinovog kreativnog direktora posle 25 godina, već se šuškalo o tome ko će ga naslediti. Strani mediji su odmah krenuli sa spekulacijama o bivšem kreativnom direktoru Gucci-a, Alessandru Micheleu, da je u fazi pregovora sa Valentinom.

Izvori su isticali da je Rachid Mohamed Rachid, glavni izvršni direktor Mayhoola, matične kuće brenda Valentino, želeo da Michele bude kreativni direktor Waltera Albinia, međutim, do danas to nije bilo potvrđeno. Naime, upravo sada, Valentino je imenovao bivšeg dizajnera Gucci-ja, Alessandra Michelea, za svog kreativnog direktora. Prva revija dizajnera za brend će se održati tokom Nedelje mode u Parizu u septembru.

Ova objava odgovara na jedno od najvećih pitanja na usnama ljudi iz sveta mode već više od godinu dana: gde bi Michele, jedno od najvećih imena u industriji, završio nakon što je napustio svoju poziciju u Gucci-ju? Na kraju, Michele se neće uputiti u najveću modnu grupu LVMH, kao što su mnogi spekulisali, već u Mayhoola for Investments, modnu grupu koju podržava katarska kraljevska porodica, koja takođe ima u vlasništvu Balmain i Pal Zileri.

Prošle nedelje, dizajner Pierpaolo Piccioli je napustio Valentino nakon 25 godina u ovoj modnoj kući, od toga 8 godina kao jedini kreativni direktor. Brend neće predstaviti mušku modu ili haute couture u junu.

Foto: Profimedia

Najnovije