Harper's Bazaar Srbija

Oda ženskom telu: Jacquemus još jednom briljira “Les Sculptures” kolekcijom

A briljirali su i A-listeri iz prvih redova, kao što je Julia Roberts i Kylie Jenner.

Odbacujući uobičajene norme dizajnera, Jacquemus se vraća s kolekcijom za proleće/leto 2024, izvan ustaljenog Meseca mode, kao što je to činio i ranijih godina. U znak podrške ovom subverzivnom i talentovanom francuskom dizajneru, na pisti se pojavila supermodel Gigi Hadid, koja je čak otvorila reviju noseći dugački kožni kaput u boji slonovače. Prvi izgled revije oduzima dah oversized ramenima i naglašenom siluetom u struku.

U njegovoj najnovijoj kolekciji pod nazivom “Les Sculptures”, predstavljenoj pre nekoliko sati u Fondaciji Maeght, u Sen Pol de Vansu, na jugu Francuske, Jacquemus se vraća svojem minimalističkom izrazu i ističe ženstvene siluete. Setovi koji su jednostavni za nošenje, prilagodljivi od dnevnog do večernjeg izgleda, čine svaku ženu dinamičnom i nepobjedivom.

Izbor umetničke galerije za održavanje revije bio je izuzetan i sa posebnom namerom. Krivudave linije i dizajni odeće podsećali su na skulpture – time odajući počast nazivu kolekcije, dok je, kao i uvek, dominirala karakteristična minimalistička paleta boja. U prvom redu zablistale su Julia Roberts, Kylie Jenner s ćerkom Stormi i Carine Roitfeld.

Komadi iz kolekcije za proleće/leto 2024 imali su uniseks estetiku, ali su istovremeno nosili prefinjeni karakter. Videli smo velike ovratnike, klasične košulje, uske helanke i pantalone, ali i ženstvene mini haljine. Boje koje su dominirale bile su bela, crna i crvena. Sa naglaskom na opušteni francuski duh, Jacquemus je kreirao liniju odeće prilagođenu ženi koja zna šta želi, ceni udobnost pri tom ne gubeći seksepil.

Kolekcija “Les Sculptures” predstavlja odu ženskom telu, budući da svaki komad tkanine oblikuje, dodiruje, laska i ističe svaki njegov aspect. Mogli bismo reći da je ovog puta dizajner stvorio kombinacije koje bismo rado videli u našem prolećnom (poslovnom) ormaru.

Foto: Profimedia

Najnovije