Harper's Bazaar Srbija

Živopisna Miu Miu kampanja sa Gigi Hadid u glavnoj ulozi

U čast slavne pionirke fotografije, Yevonde.

Gigi Hadid zvezda je najnovije Miu Miu kampanje, koja slavi rad pionirske engleske fotografkinje Yevonde. Poznata po svojoj inovativnoj upotrebi boja u portretnoj fotografiji, tadašnja mlada aktivistkinja za ženska prava počela je kao fotografski šegrt nakon što je odgovorila na oglas u The Suffragette i postala jedan od najtraženijih fotografa društva 1930-ih.

Odajući počast njenom prepoznatljivom stilu portreta, Gigi je u kampanji snimljena na pozadini sa zasićenim ružičastim i plavim nijansama. Fotografisana od strane legendarnog Stevena Meisela, i stilizovana od strane Lotte Volkove, nova kampanja stavlja u foksu klasične Wander i Arcadie torbe.

Kampanja slavi Yevondin dinamičan duh i karijeru koju definišu nezavisnost i prkos. Nakon što je otvorila svoj studio sa samo 21 godinu – u vreme kada su putevi u karijeri žena bili veoma ograničeni – neustrašivo nasleđe fotografkinje živi kroz njen nadrealistički stil i aranžmane inspirisane kolažom. Predstavljajući nove živopisne boje Miu Miu torbi sa potpisom, Arcadie i Wander se pojavljuju u nijansama „Caramel“ i „Cognac“ pored „Soleil“ i jarko narandžaste.

Foto: Promo

Najnovije