Harper's Bazaar Srbija

Victoria’s Secret ponovo organizuje svoju modnu reviju

Nakon 6 godina pauze, kontroverzni događaj se opet vraća

Victoria’s Secret

Sa prepoznatljivim sjajem i glamurom koji je karakterističan za Victoria’s Secret, modna revija je decenijama bila vrhunski događaj u svetu mode i zabave. Međutim nakon nekoliko godina pauze, uzburkanih promena i izazova, brend se vraća na scenu sa novom energijom i svežinom. Uz obećanje da će oživeti svoj legendarni događaj na način koji odražava savremene vrednosti i raznolikost. Victoria’s Secret se sprema da zapali pistu i ponovo osvoji srca svojih obožavalaca.

Tokom poslednjih nekoliko godina, Victoria’s Secret prolazi kroz masivnu transformaciju, kako unutrašnju tako i spoljašnju. Kao deo toga, stavio je pauzu na svoju nekadašnju prepoznatljivu modnu reviju. Sada, skoro šest godina kasnije, vraća se ne kao prethodno snimljeni format sa kojim se poigravao prošle jeseni, već na pravoj pisti. Međutim nova i unapređena verzija će odražavati ko je brend danas, plus sve što znate i volite — glamur, krila, muzičku zabavu i više.

Victoria’s Secret

Victoria’s Secret je organizovao svoju prvu modnu reviju 1985. godine, kao način da proširi svoje carstvo donjeg rublja i parfema. Narednih godina, modna revija prerasla je u televizijski događaj sa desetinama miliona gledalaca. Pomogla je u lansiranju karijera modela poput Adriane Lime, Alessandre Ambrosio i Candice Swanepoel. To je uglavnom bila zamisao Eda Razeka, bivšeg glavnog marketinškog direktora bivše matične kompanije Victoria’s Secret L Brands. On je kontrolisao veći deo događaja i sa kreativnim partnerom Monicom Mitro, krunisao modele njihovim toliko željenim krilima. Međutim, izvršni direktor postao je i ključni faktor u propasti brenda, nakon katastrofalnog intervjua gde je podelio neke neugodne komentare o angažovanju trans i plus-size modela.

Victoria’s Secret

Poslednja Victoria’s secret modna revija kakvu smo poznavali dogodila se 2018. godine, ubrzo nakon što je objavljen taj intervju. Razek je napustio kompaniju u jesen 2019. godine. U tom periodu brend se suočio sa mnogim finansijskim i šokantnim PR problemima.  Naročito oko dugogodišnjeg lidera Lesliea Wexnera i njegove asocijacije sa Jeffreyem Epsteinom. Ovo je bio savršen olujni front koji je izazvao niz promena. Veksner se povukao. Victoria’s Secret se odvojio od L Brands i postao je svoja sopstvena javna kompanija. Cela uprava je preuređena, a kompaniju sada vodi Martin Waters kao izvršni direktor.

Victoria’s Secret

Brend je potpuno posvećen rehabilitaciji svog imidža, sahranjujući svoje “anđele” i, u septembru 2021. Godine. Pokrenut je VS Collective, koji je tada opisan kao “sve veća grupa uspešnih žena koje dele zajedničku strast da pokrenu pozitivne promene.” Povratak Victoria’s Secret modne revije nikada nije bio van razmatranja, ali bi morao biti preobražen da bi se uskladio sa ovim novim vrednostima. U septembru 2023. godine, igrao se sa formatom uvodeći dokumentarni film nazvan “Victoria’s Secret: World Tour”, koji je stavio u centar pažnje raznolik spektar modela i kreatora.

Kada i gde će se održati predstojeća modna revija još uvek nije objaljeno. Još jedno pitanje ostaje: Kako će se Victoria’s Secret iskupiti na polju gde je bio najvidljivije problematičan?

Foto: Profimedia

Najnovije