Tom Ford otvoreno o gubitku partnera sa kojim je delio 35 godina života

Fascinantna priča o pravoj ljubavi dvojice zaljubljenika u modu.

Američki modni dizajner i režiser Tom Ford (60) definisao je svoju 35-godišnju vezu sa novinarom Richardom Buckleyem (72) kao primer prave ljubavi, poštovanja i poverenja.

Poznati dizajner opisao je svoju vezu sa Richardom kao doslovno iskustvo "ljubavi na prvi pogled".

"Otišao sam na reviju i ovaj momak sa srebrnom kosom zurio je u mene svojim prodornim, plavim očima. To me je prilično uplašilo, jer sam odmah znao i video kakva će mi biti budućnost. Deset dana kasnije, neko je upitao da li se (Buckley) viđa sa nekim. Odgovorio je: "Ne, ali video sam jednog tipa na modnoj reviji", i u tom trenutku su se otvorila vrata lifta u kome sam bio ja. Richard je odmah ušao. Sećam se da sam samo stajao i posmatrao ga, a kada je lift stigao do prizemlja, rekao sam: Ti si taj, to je to. Kupljeno. Bili smo na tri sastanka. Počeli smo da živimo zajedno nakon četiri nedelje", ipsričao je Tom Ford.

Par se venčao na tajnoj ceremoniji 2014. godine, ubrzo nakon legalizacije istopolnih brakova u Americi. Nikada nije otkrio više detalja o ceremoniji, niti gde se venčanje održalo.

"Ako ste sa nekim koga poštujete, za koga verujete da ima veliko srce i čistu dušu, takvu osobu nikada nemojte napustiti, jer bolju nećete pronaći", izjavio je 2016.

2012. godine, dobili su sina Aleksandra Johna Jacka Buckley Forda.

Jackov život ostao je daleko od očiju javnosti, a to je nešto čemu je Ford težio i pre nego što je uopšte imao dete.

Tom Ford je jedan je od najslavnijih dizajnera u modnoj industriji.

Zaslužan je za unošenje "senzualnosti i glamura" u Gucci, doprinevši tako kompaniji koja sada vredi milijarde dolara.

Brend je napustio 2004. godine navodeći kao razlog kreativna neslaganja sa menadžmentom.

Ford se zatim preselio u Los Anđeles i režirao i producirao svoj prvi film "Jedan čovek" koji je osvojio nominaciju za Oskara.

Podelio je da je planirao da se trajno povuče iz sveta mode, ali je doživeo prazninu u svom životu.

Tom se vratio u modnu industriju 2006. godine pokrenuvši sopstveni brend Tom Ford Beauty. Počeo je sa kozmetikom i muškom odećom pre nego što je brend proširio na žensku odeću, a ta kolekcija je postala ono po čemu je prepoznatljiv.

U martu 2019. godine postao je predsednik Saveta modnih dizajnera Amerike (CFDA), nasledivši Diane von Furstenberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Ford se oprostio od svog partnera sledećim rečima: "Sa velikom tugom Tom Ford objavljuje smrt svog voljenog muža Richarda Buckleya. Richard je 19. septembra mirno preminuo u njihovom domu u Los Anđelesu sa Tomom i sinom Jackom pored sebe. Umro je prirodnom smrću nakon duge bolesti."

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još

Pročitaj još