Harper's Bazaar Srbija

Neodoljivi: Novi mladi glumci čije filmove i serije gledamo

Ako ćemo iskreno, neka glumačka imena kao što su Robin Williams, Tom Hanks, Morgan Freeman, Sean Connery, Robert Downey Jr, Keanu Reeves, Al Pacino i mnogi, mnogi drugi, nikada nećemo zaboraviti – oni su samo neki od najboljih i najpopularnijih glumaca svih vremena. 

Međutim, kao što se to dešava i u svim drugim profesijama, i u ovoj gotovo svakodnevno stasavaju nove generacije glumaca koji će jednog dana sa punim pravom moći da budu deo pomenute liste. Mi vam danas izdvajamo nekoliko njih koji su u poslednje vreme privukli našu pažnju – da budemo najiskreniji, što svojim izgledom, što ostvarenjima u kojima su glumili i koja obožavamo.

Kingsley Ben-Adir

Kingsley Ben-Adir je 35-ogodišnji britanski glumac koji je verovatno najpoznatiji po ulogama u serijama The OA, High FidelityLove Life. Ipak, ovaj pre svega pozorišni glumac imao je i druge zanimljive uloge po kojima će tek ostati upamćen, i ovde pre svega mislimo na The Comey Rule (gde glumi Baracka Obamu) i One Night in Miami. Bilo kako bilo, ozbiljno dobra glumačka budućnost je pred njim, a do tada uživamo i u njegovom osmehu koji je prosto razoružavajuć!

Jacob Elordi

Australijski 24-ogodišnji glumac najpoznatiji je po ulozi u seriji Euphoria iako je i pre nje bio prisutan na glumačkoj sceni zahvaljujući filmu The Kissing Booth. Pred njim je još jedno ostvarenje kom se predviđa veliki uspeh, a reč je o filmu Deep Water u kom će glumiti i Ben Affleck i Ana de Armas. Osim glumom, može se reći da se bavi i modelingom budući da njegov lik krasi mnoge editorijale i naslovne strane prestižnih magazina – možda je tako i upoznao svoju devojku Kaiu Gerber!

Paul Mescal

Irski glumac koji ima svega 25 godina napravio je pravi “bum” u glumačkom svetu ulogom u hit seriji Normal People koja je jedna od najboljih serija u 2020. godini. Zahvaljujući pažnji koju je dobio, ali i talentu naravno, proglašen je najuticajnijim mladim muškarcem, a nominovan je i za Emmy nagradu. U narednom periodu Paula ćemo moći da gledamo u drami The Lost Daughter i mjuziklu Carmen. Jedva čekamo!

Timothée Chalamet

Američki 25-ogodišnji glumac ne samo da je verovatno najbolje obučen muškarac današnjice, već je toliko šarmantan i neodoljiv da su oči javnosti konstantno uprte u njega! Verovatno najpoznatiji je po ulozi u filmovima Call Me by Your NameLittle Women, a u narednom periodu ćemo ga gledati u komediji Don’t Look Up u kojoj će glumiti zajedno sa Leonardom DiCapriom, Arianom Grande i Jennifer Lawrence, kao i u muzičkoj fantaziji Wonka. Inače, deo naše redakcije naročito je očaran ovim glumcem, ali ne, to nije razlog zašto se nalazi na našoj listi!

Josh O’Connor

Ovaj 31-ogodišnji britanski glumac verovatno je najzaslužniji za željno iščekivanje nastavka serije The Crown u kojoj je genijalno odglumio princa Charlesa – toliko, da se smatra da je njemu to zapravo najbolje pošlo za rukom! Svakako, osvajanje Zlatnog globusa za ovu ulogu verovatno je dovoljan dokaz za to koliko je dobar u onome što radi. Osim u ovoj seriji, gledali smo ga i u filmovima CinderellaRomeo & Juliet, kao i u seriji Les Misérables.

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije