Harper's Bazaar Srbija

Autobiogafija Michelle Obama konačno i na srpskom jeziku

Knjiga Michelle Obama, nominovana za Grammy nagradu, napokon je objavljena i na srpskom jeziku.

Ona je jaka, neustrašiva i slobodoumna. Njena iskrena i smela ispovest nadahnjuje i dokazuje da je u životu sve moguće.U autobiografiji „Moja priča“, originalni naziv “Becoming”  Midhelle Obama veoma promišljenim i opčinjavajućim pripovedanjem uvodi čitaoce u svoj svet dok opisuje iskustva koja su je oblikovala – od detinjstva na Južnoj strani u Čikagu preko karijere izvršne direktorke koja žonglira između majčinstva i posla do života na najpoznatijoj adresi na svetu. Neumoljivo iskreno, živo i duhovito, ona govori o svojim pobedama i razočaranjima, kako javnim tako i ličnim, dok prepričava svoju priču onako kako ju je živela – svojim rečima i pod svojim uslovima.

 

Kao prva dama Sjedinjenih Američkih Država – prva Afroamerikanka koja se našla u toj ulozi – doprinela je da Bela kuća postane otvorenija i gostoljubivija nego pre, a istovremeno se istakla kao uticajna zagovornica prava žena i devojčica u Americi i širom sveta, uticala da porodice usvoje zdravije i aktivnije životne navike i stajala uz supruga dok je predvodio Ameriku u teškim trenucima. Za to vreme nam je pokazala i nekoliko plesnih pokreta, briljirala u emisiji „Carpool Karaoke“ i pod neumoljivim medijskim reflektorima vaspitala dve ćerke koje stoje čvrsto na zemlji.

Topla, pametna i iskrena, „Moja priča“ je veoma lično svođenje računa žene koja se dušom i razumom stalno opirala očekivanjima – i koja nas nadahnjuje da uradimo isto.

Mišel Obama ima 56 godina

Udata je za 44 Predsednika Sjedinjenih američkih država

Knjiga “Becoming” ima 24 poglavlja i prevedena je na i25 jezika

Za samo 15 dana srušila je rekord prodaje svih knjiga objavljenih u SAD u 2018.godini

Za prva 3 meseca prodato je milion primeraka memoara

Priredio: Milan Nikolić

Foto: Promo

Najnovije