Harper's Bazaar Srbija

HARPER’S BAZAAR playlista: 10 pesama DJ Lutona za produženo leto

Donosimo vam plejlistu za produženo leto, koju je specijalno za naše čitoace kreirao DJ Luton.

Play All

Luka Šćepanović, poznatiji kao DJ Luton, umetnik mlađe muzičke scene, jedan je od onih artista čija muzika podiže na noge i nosi vajb nakon kog ćete se osećati dobro. U prepoznatljivim košuljama šarenih paterna, DJ setovima u kojima krstari house pravcima – poziva na pruduženo leto.

Klikom na dugme “play” uživajte u specijalno kreiranoj plejlisti Lutonovih pesama kojima produžujemo leto.

U čemu je tajna vašeg prepoznatljivog audio vizelnog koda? 

Ljubav.

Kako je došlo do toga da se pored svih žanrova odlučite baš za house koji dominira u vašem radu?

Nekako me house najviše pokreće. Ljubavan je, pun emocija i sreće. Dugo sam svirao bubanj i generalno više slušao instrumentalnu muziku, te je vremenom počeo više da me zanima elektornski zvuk. U house muzici sam nekako pronašao to dvoje zajedno. 

Pored DJ-inga bavite se i produkcijom i imate već dva izdanja. Šta pripemate sledeće?

Trenutno doziram po jednu stvar. Svakako mi je plan da izbacim neki EP uskoro. Uz festivale i sve što leto nosi manje je vremena za stvaranje. Mada, ovo leto je već dovoljno inspirativno, pa će se praviti dosta toga dobrog. Dakle, tek na zimu.

Ko su vaši muzički uzori?

Što se tiče DJ-eva, definitivno sam inspirisan Markom Milosavljević. Često sam išao na njegove nastupe i uživao u svemu što bi pustio, a puštao je veoma raznovrsnu muziku. A od producenata, veliki St.Germain! 

Da li je muzika vaš kreativni beg ili iskorak?

Iskorak sa povremenim begom.

Da li i dalje radite projekat “House for rent” i kažite nam nešto više o tome?

Da, da radimo. “House for rent” je projekat u ekspanziji, koji nas okuplja oko kvalitetne muzike. Tražimo zanimljive lokacije, odnosno  gajbe sa  interesantnim enterijerom ili eksterijerom. Uz promociju sjajnih DJ-eva, spajamo ekipe, stvaramo dobar vajb, snimimo to i kačimo na YouTube. 

Razgovarala: Tamara Bogunović

Foto: OSC visual

 

 

Najnovije