Potpuno nove knjige za vaš stočić koje će vašem domu dati istančani karakter

Apsolutno predivna nova izdanja sa potpisom luksuzne izdavačke kuće Assouline.

Izdavačka kuća Assouline godinama ostavlja svoj trag u istoriji estetskog čitanja, fokusirajući se na umetnost i kulturu, kroz sofisticirani dizajn, jedinstvene ilustracije i prepoznatljivo pisanje.

Često ažurira listu novih knjiga za stočiće za kafu koju lansira, navodeći da ljubitelji umetnosti i dekoracije žele da ih nabave kako bi svom prostoru dali dodatnu notu luksuza, ali i da bi se „izgubili“ u njihovim stranicama.

Stočić za kafu je za ovu izdavačku kuću vrlo važan, kao i za nas – knjiga koju držimo na njemu je ona koju listamo u trenucima opuštanja, u kojoj pronalazimo inspiraciju, a kada je odložitmo ona predstavlja dekoraciju. 

U nastavku otkrijte nove knjige kultnog izdavača za divnu dekoraciju vašeg stočića!

Cipullo: Making Jewelry Modern

Ova knjiga govori o životu legendarnog dizajnera nakita Alda Cipulla, koji je karijeru započeo 60-ih. Napustio je Italiju da bi ostvario svoj san u Njujorku, radeći sa glavnim dizajnerima i kultnim modnim kućama kao što su Tiffany & Co. i Cartier, nudeći kultne kreacije koje su se tokom godina isticale i igrale glavnu ulogu u oblikovanju trendova nakita. Kroz stranice knjige odvijaju se njegov život i rad, sjajni ljudi koji su bili prekretnica u njegovoj karijeri na polju mode.

Forbidden City: The Palace at the Heart of Chinese Culture

Ističući japansku kulturu, knjiga prikazuje Zabranjeni grad, koji više od šest vekova izaziva neverovatno divljenje svojih posetilaca, zahvaljujući svojoj arhitekturi. U ovom fascinantnom dodatku Assouline-ovoj Ultimate Collection, nagrađivani autor Ian Johnson vodi čitaoce kroz veličanstvenu visoku palatu u gradu, koju je sagradio kineski car Iongle da bi služila kao sedište dinastije Ming. Uključuje istoriju i događaje u poslednjih šest vekova i više od 100 fotografija, umetničkih dela i istorijskih predmeta od kojih zastaje dah.

 Montblanc: Inspire Writing

 

Kažu da je olovka jača od mača - izreka koja hvali moć komunikacije, reči, demokratije i univerzalnosti. Svako može da koristi olovku da izrazi svoje mišljenje i osećanja, kao i da utiče na svet. Pisanje omogućava ljudima da ostave tragove svog života, da ispričaju svoje priče i da ostanu upamćeni. Montblanc je sinonim za rafiniranu kulturu pisanja, nudeći kvalitetne luksuzne tradicionalne rukotvorinske proizvode, funkcionalne blagodeti i nenadmašnu lepotu, napravljeni sa strašću zanatlija, što odražava velika očekivanja kupaca. Posebno vredan u ovom modernom dobu tehnologije, rukopis je lična umetnička forma koja izražava pojedinačne misli i pokušava da ovo prikaže kroz svoje stranice.

Provence Glory

Knjiga koja bez premca donosi optimizam ovog proleća i vodi nas u različite krajeve sveta: u gradove izrazite arhitekture, šarmantne peščane plaže, vrtove i terase neizmerne lepote, pa čak i impresivne zgrade koje pišu svoju istoriju. Tačnije, njene stranice čine da putujemo u područja jedinstvene Provanse, kao što su kristalno čiste vode Calanque de Sormiou u Marseju, cvetne ravnice Valensole, dvorišta sa belim konjima Camargue iz istoimenog regiona, kao i dobro skrivene uličice na jugu Francuske, koje vekovima definišu običaje i kulturu, svojim dizajnom, ukusima i aromama koje nude, ali naravno i ljudima.

foto:assouline

Pročitajte još

Pročitaj još