Harper's Bazaar Srbija

Ovako je internet reagovao na odlazak Alessandra Michelea

Mimovi, dirljive poruke i predviđanja samo su neki od načina na koji je virtuelni svet obeležio odlazak dugogodišnjeg kreativnog direktora Guccia

Alessandro Michele je neko ko je obeležio epohu i modnu industriju za sva vremena. Njegov pristup modnom dizajnu i konceptu građenja brenda premašio je sva očekivanja kada je 2015. dizajnirao svoju prvu kolekciju za italijanskog giganta nakon što je nasledio Tom Forda.

I sam dizajner oprostio se dirljivom porukom na svom instagramu, u kojoj se zahvalio celoj kompaniji koju smatra stečenom porodicom sa kojom je proveo prethodnih 20 godina otkako se zaposlio.

Kako bi se obeležila njegova maestralnost, modni stručnjaci su odmah pohrlili na svoje naloge ne bi li odali počast vanvremenskom geniju modnog dizajna koji je uspeo da nekoliko godina zaredom održi Gucci na samom vrhu najprodavanijih brendova. U nastavku možete pogledati nekoliko primera, a većina modnog sveta uradila je to preko Instagram storija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Susie Lau (@susiebubble)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

@ideservecouture It’s official ! Alessandro Michele left Gucci!!! #gucci #alessandromichele #fashionnews #fashiontiktok #harrystyles ♬ original sound – ideservecouture

@opulentstylings Its official. #alessandromichele is leaving Gucci after 7 years of completely transforming the brand. What are your thoughts on the departure? #fyp #foryou #gucci #runway #fashion ♬ original sound – opulentstylings

Ko će naslediti Alessandra još uvek nije zvanično potvrđeno, a kreativni ljudi virtuelnog sveta napravili su lutriju koja predviđa ovo. Na njoj su se našla imena poput Riccarda Tiscia, Grace Wales Bonner, Toma Forda, Telfara Clemensa i Charafa Tajera.

Međutim, nama je pala na pamet još jedna mogućnost. Ukoliko se sećate pre par dana, Raf Simons je bez objašnjenja objavio da gasi brend koji potpisuje svojim imenom. Ali da li ovo znači da će se posvetiti samo Pradi ili će pak svoju sreću potražiti u Gucciju? Ne znamo zasigurno, ali znamo da ukoliko bi se ovo obistinilo svet bi bio mnogo srećnije mesto, a Rafov senzibilitet bi obogatijo ovu modnu kuću na mnogo načina.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije