Dream collection: da li će Gucci i Balenciaga raditi zajedno?

Priča se da nova Gucci kolekcija uključuje iznenađujuću saradnju!

Uz interesovanje usredsređeno na otkrivanje nove kolekcije kuće Gucci, psotoje glasine da italijanski brend sarađuje sa još jednom takođe poznatom kućom, Balenciaga. Napokon, dva luksuzna brenda pripadaju istoj grupi, Kering, a „kreativni“ sastanak njihovih umetničkih direktora Alessandra Michelea i Demne Gvasalia ne izgleda kao slučajnost.

Otkrivanje saradnje, prema međunarodnim izveštajima, očekuje se zajedno sa dugo očekivanom Gucci kolekcijom "Aria", koja se poklapa sa 100-godišnjicom osnivanja kuće. Očekuje se da se prezentacija kolekcije dogodi sa serijom filmova koji će biti objavljeni digitalno, putem različitih međunarodnih platformi.

Pokretanje „Arie“ poklapa se sa promenom strategije kompanije Gucci, koja svoje kolekcije sada predstavlja van modnih nedelja - prethodio joj je uspešni Gucci Fest, dok ove sezone postoji još jedna uspešna saradnja kuće, sa brendom The North Face.

Međutim, ako se potvrdi glasina o saradnji između Guccija i Balenciage, govorimo o najzvučnijim imenima u modnoj industriji: brend Gucci uspeo je, prema izveštajima Lyst-a, da bude na vrhu pretraživanja u poslednjih meseci ove godine, dok je u istom periodu kuća Balenciaga bila na drugom mestu.

foto:hb.gr

Pročitajte još

Pročitaj još