Harper's Bazaar Srbija

Walk For Giants – capsule kolekcija koja ima cilj da spasi slonove

Kupovina sa dobrim razlogom.

Težnja za „etičkom“ ili „dobronamernom“ kupovinom je još jedna moralna inicijativa: ona koju su preduzeli Net-a-Porter i Gemfields, sa ciljem zaštite divljih životinja u Africi.

Međunarodna internet prodavnica luksuzne robe i međunarodna kompanija za trgovinu draguljima, sarađuju sa „Space for Giants“, organizacijom koja se bori da zaštiti slonove, kao i za očuvanje ekosistema u kojem žive u Africi. Odlučili su da objave dve capsule kolekcije da podrže ovaj projekat.

Pod nazivom “Walk for Giants”, inicijativa ima za cilj da prikupi novac, ali i da raširi misiju „Space for Giants“ za zaštitu slonova i divljih životinja.

Net-a-Porter se obratio za pomoć brendovima sa ready-to-wear kolekcijama, poput Burberry, 3.1 Phillip Lim, Brunello Cucinelli, Chantecaille, Ole Lynggaard Copenhagen, kako bi kreirali 38 održivih komada koji su uključeni u capsule kolekciju. Gemfields se sa svoje strane udružio sa 12 brendova nakita za objavljivanje 44 komada od rubina i smaragda iz Mozambika i Zambije.

U izjavi, Elizabeth von der Goltz, direktorka Net-a-portera, rekla je: “Čast je udružiti snage sa Space for Giants za ove ekskluzivne kolekcije, a sav prihod namenjen je za potrebe organizacije koja se odnosi na zaštitu divljih životinja u Africi i životne sredine, posebno u ovo kritično vreme.” U izjavi, Sean Gilbertson, izvršni direktor kompanije Gemfields, rekao je: “Potrebna nam je svačija pomoć da bi se tim ogromnim divovima pomoglo i čast je da podržimo tim Space of Giants u njihovim odvažnim poduhvatima.”

Kampanju Walk of Giants, koja prati lansiranje kolekcija na mreži, fotografisao je u Keniji Francesco Carrozzini uz učešće modela Arizone Muse i Selene Forrest.

Na fotografijama je prikazana lepota afričkih divljih životinja, koje Net-a-Porter i Gemfields žele sačuvati kako bi buduće generacije mogle da im se dive.

harpersbazaar.gr

Najnovije