Harper's Bazaar Srbija

5 knjiga vrednih dodavanja na ‘summer book’ listu

Naslovi koji će vam začiniti leto.

Ima nečega u letnjem čitanju što umiruje dušu. Možda činjenica da imamo tri meseca ispunjena opuštajućim danima u kojima ćemo dobiti preko potreban odmor, dok se zadubljujemo u dobru knjigu. Bilo da je to pod letnjim suncem na plaži, na zabavnom pikniku u parku ili u udobnosti svog doma, mi ostajemo neometani tamo gde je naš um ostavljen da divlja.

Doduše, nije mnogo važno gde ćete pronaći svoje omiljeno mesto za čitanje, s obzirom na to da vam oči plešu po stranicama ionako ćete se preneti u drugi svet. Čak i ako ne budete u mogućnosti da odete na letnji odmor, uzmite u ruke dobru knjigu i vaš um će vas uveriti da zapravo ispijate kapućino iz bara na plaži.

Univerzum je na vama da ga istražite, sa mnoštvom letnjih knjiga koje će vam pomoći da se unesete u sopstvenu maštu. Ako želite da osvežite svoju policu sa knjigama, preporučujemo sledeće naslove za dodavanje na listu letnjih knjiga.

Wildflower: A Memoir

Aurora James, modna dizajnerka i osnivačica The Fifteen Percent Pledge, beleži svoj životni put do momenta gde se sada nalazi. Od borbi iz detinjstva i rasističkih trzavica do oštrih lekcija o moći i kontroli, Aurora je sve to prevazišla da bi postala jedna od najvećih modnih zvezda današnjice. Pravi vizionar i aktivista, Aurora je promenila modni pejzaž sa The Fifteen Percent Pledge, organizacijom koja se zalaže za uključivanje BIPOC (Black, Indigenous, and people of color) brendova u maloprodajne prostore.

The Three of Us

Knjiga Ore Agbaje-Williams, nateraće vas da je čitate satima. Zamršena drama ispričana u tri dela – po jedan za svakog lika, The Three of Us je rolerkoster pun tenzija između žene, muža i najboljeg prijatelja koji moraju pronaći granice između ljubavi, kompromisa, odanosti i izdaje.

Walking with Sam: A Father, a Son, and Five Hundred Miles Across Spain

Ovi zanimljivi memoari su intimni, komični, prijatni, iskreni, sve u jednom. Nastavak romana Brat: An ’80s Story glumca i pisca Andrewa McCarthya, knjiga prati njegovo avanturističko putovanje preko Camino de Santiaga sa svojim sinom Semom. To je dirljiva knjiga o porodici i očinstvu koja će sigurno ispuniti dane tokom celog leta.

Pageboy: A Memoir

Pageboy: A memoir je intimna ispovest glumca Eliota Pagea, koji je stekao slavu zbog svoje glavne uloge u filmu Juno iz 2007. godine, ali je od tada dospeo na naslovne strane zbog svog transparentnog putovanja kroz život kao transmen. Ovi memoari su više od životne priče, to je priča o identitetu, kritici, prihvatanju i ljubavi — nesumnjivo jedna od najvećih knjiga leta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

A Renaissance of Our Own: A Memoir & Manifesto on Reimagining

Ko ne voli priču o feminizmu i socijalnoj pravdi? Supruga hrišćanka iz malog grada koja je postala queer feministkinja daje dubok i lični uvid u njenu transformaciju i važnost izazivanja opresivnih sistema kako bi se stvorio svet u kome autentičnost nije ometana.

Foto: Unsplash, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije