Harper's Bazaar Srbija

Čuveni digitalni umetnik i dizajner Andrés Reisinger predstavio svoju prvu knjigu

Intiman, impresivan pogled na kreativno putovanje digitalnog umetnika i dizajnera.

Digitalni umetnik i dizajner Andres Reisinger predstavio je svoju prvu knjigu pod nazivom “Unclassifiable” koja se bavi vizijom kreatora. Ovaj samoizdavački projekat zamišljen je kao umetničko delo na kom je Andres radio u potpunosti sam.

Povodom Pariske nedelje umetnosti, knjiga je prvi put predstavljena u MODES Paris butiku, gde će biti dostupna do 22. oktobra.

IZA KORICA KNJIGE

“Unclassifiable” je intiman, impresivan pogled na kreativno putovanje digitalnog umetnika i dizajnera. Ubedljivo delo koje prikazuje evoluciju njegove prakse tokom perioda od sedam godina. Predgovor poznatog argentinskog filozofa i kritičara Florencija Nocetija uvodi Reisingerovu praksu, ispitujući bogatstvo i složenost novog umetničkog žanra koji je stvaralac uspostavio od svojih ranih dela.

Međunarodni pisac David Plaisant nastavlja sa detaljnom biografijom Reisingera, prateći najvažnije korake od njegovih ranih početaka do danas. Sledi pet različitih poglavlja, od kojih svako predstavlja odabrani izbor Andresovog dela pod različitim apstraktnim i poetskim temama, koliko karakterističnim toliko i ekspanzivnim, koje obuhvataju suštinu njegove prakse.

KOLEKTIVNO UMETNIČKO DELO

Njegov raspored i dizajn odražavaju preciznu emocionalnu rezonancu koja definiše Reisingerov rad. Od tvrdog poveza, simbioze forme i emocija posvećene Hortenziji, danas ikoničkom simbolu umetnikovog dizajnerskog etosa, do papira, tekstila, boja, izbora tipografije i sadržaja, knjiga je dragocena stvar koja omogućava široj publici da poseduje Reisingerovo umetničko delo i učestvuje u njegovom putovanju. Reisinger se odlučio za projekat koji je sam objavio jer je želeo da zadrži punu kontrolu nad svim uređivačkim aspektima. Složen projekat koji je uključivao različite partnere, uključujući špansko-argentinski duo umetnika Lamas Burgariotti koji je potpisao grafički dizajn.

Foto: Promo

Najnovije