Harper's Bazaar Srbija

Izložba Christian Dior: Designer of Dreams u Šangaju

Od 28. jula, pa sve do 4. oktobra ove godine, Long Museum West Bung u Šangaju, biće domaćin izložbe Christian Dior: Designer of Dreams.

Nakon što je očarala posetioce Musee des Arts Decoratifs u Parizu i Victoria & Albert Museum u Londonu, ova jedinstvena retrospektiva ponovo oživljava u Kini, uz pomoć osveženog scenografskog narativa, koji sadrži brojne izuzetne komade. Posetioci će moći da vide više od 250 haute couture haljina, ilustracije Renea Gruaua ili Christiana Berarda, kao i radove prestižnih kineskih umetnika, kao vid proslave nepokolebljive veze koja ujedinjuje brend Dior i Kinu od 1947.godine. Sa Oriole Cullen u ulozi kustosa, ovaj omaž nasleđu i kreativnoj stasti je pozivnica na putovanje u samo srce vizionarske hrabrosti Christiana Diora i njegovih naslednika, od Yves Saint Laurent do Marie Grazie Chiuri danas.

Više od sedamdeset godina kreacija je predstavljeno kroz dragocene arhivske dokumente i fotografije, opčinjavajuće skice i amblemske parfeme koji su komponovani poput manifesta ženstvenosti, sreće i ljubavi, od Miss Dior, do J’adore. Od 30 Avenue Montaigne – koja je ovde rekonstruisana u očaravajućem okruženju – do nezaboravnih ikona Njujorka, rođenih iz neverovatnog umeća i višestrukih inspiracija – od lepote bašte do fascinacije Versajem, i maštovite lepote balskih haljina – ovaj neverovatni događaj predstavlja pravu odiseju u svemiru i snovima slavnog modnog brenda.

 

Najnovije