Pre nego što ga probate saznajte kakve benefite ima – mača čaj

Mača zeleni čaj je postao trend kada je u pitanju hrana, a mi vam predstavljamo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da konzumirate ovo piće...

Daće vam potrebnu dozu energije

Mača je koncentrovanija od klasičnog čaja, pa samim tim sadrži i do tri puta više kofeina. Zbog toga je odlična zdrava alternativa kafi, a ako planirate da je pijete pred spavanje najbolje je da potražite ona pakovanja na kojima piše da ne sadrži kofein.

Ubrzava metabolizam

Nekoliko manjih studija je dokazalo da konzumiranje nekoliko šolja mača čaja može da ubrza metabolizam zbog jedinjenja kofeina i antioksidanata – katehina. Ipak, ovaj uticaj na metabolizam ne traje dugo. Sa druge strane, veliku ulogu u ovom slučaju igra i genetika.

Reguliše šećer u krvi

Mača čaj može služiti kao prirodan lek za dijabetes. Ali, ovo važi samo za nezaslađene verzije. Zato je uvek potrebno da proverite listu sastojaka na pakovanju, jer ćete u suprotnom dobiti suprotan efekat.

Smanjuje rizik od kancera

Kako je bogat antioksidantima, mača čaj je odlčan za prevenciju od raka. Takođe povećava efekat zdrave, sirove ishrane.

Ima anti-age svojstva

Pored ubrzavanja metabolizma, katehini imaju mož da prikupljaju slobodne radikale u ćelijama, čime se smanjuje oštećenje kožnog tkiva.  

Savet:

Pokušajte da zamenite sva slatka pića ovim prirodnim napitkom makar na nedelju dana. Vidljive promene su zagarantovane!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još