Ice cream lovers: 4 ukusna recepta za sladoled koje jedva čekamo da isprobamo

Leto je stiglo i ukusan sladoled koji će nas rashladiti je upravo ono što tražimo! Ali šta je sa nepotrebnim kalorijama? Pa ipak, postoje alternative koje vredi upoznati i isprobati. U pitanju su apsolutno hranljivi recepti za pripremu hladnih poslastica od sezonskog voća.

Savršeno je rešenje za bilo koje doba dana, kao i idealna poslastica za vaše prijatelje.

Otkrijte super ukusne recepte i napravite ih što pre!

Sorbe od limuna

Potrebno vam je:

  • 1 + 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje sode sa limunom ili Spritea
  • 2 šolje svežeg limunovog soka (oko 8 limuna)
  • Kora limuna

Priprema:

Iscedite limun. U malu šerpu na srednjoj vatri dodajte vodu i koru limuna, dobro izmešajte i sačekajte da proključa, a zatim smanjite vatru i dinstajte još 3 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U činiju iscedite smesu od limuna i umešajte 2 šolje sveže isceđenog limunovog soka i pola šolje sode. Na kraju, smesu prebacite u metalnu posudu i stavite u zamrzivač (na 2-4 sata). Mešajte na svakih pola sata da se ravnomerno smrzne i bude spremno za serviranje.

Sorbe od dinje

Potrebno vam je:

  • 1 dinja
  • 120 gr. vode
  • 200 gr. šećera
  • Limunov sok od 1 malog limuna

Priprema:

Ogulite dinju, narendajte je ili iseckajte na sitne komade. Stavite komade dinje u šerpu i ostavite ih u zamrzivaču 1-2 sata dok se dinja potpuno ne zamrzne. Dok je dinja u zamrzivaču, pravimo sirup stavljajući vodu, šećer i limun u šerpu. Sačekajte da proključa i mešajte drvenom kašikom da se šećer otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se komadići dinje smrznu, dodajemo ih u sirup koji smo napravili u blenderu ili mašini za sladoled. Mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta i zamrznite u zamrzivaču 1-2 sata. Pre služenja sorbe treba ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi.

Sorbe od malina

Potrebno vam je:

  • 5 šolja svežih malina
  • 1 šolja vode
  • 1 ekstrakt vanile
  • svež limunov sok
  • šećer prema potrebi

Priprema:

Dodajte vodu i maline u blender i miksirajte dok smesa ne postane homogena. Procedite, a zatim dodajte vanilu i sok od limuna u posudu i mutite dok se šećer ne otopi. Sipajte smesu u plitku posudu od nerđajućeg čelika i zamrznite 1-2 sata.

Espresso sorbe

Potrebno vam je:

  • 50 gr. šećera
  • 340 gr. espresso kafe, vruće

Priprema:

Sipajte šećer i kafu u činiju i mešajte dok se šećer ne otopi. Smesu pažljivo sipajte u dovoljno veliku posudu da tako da smesa bude debljine samo nekoliko milimetara. Stavite posudu u zamrzivač na 45 minuta. Zatim izvadite i viljuškom razbijte stvorene kristale. Vratite posudu u zamrzivač na još 45 minuta. Nastavite na isti način dok se naša smesa dobro ne zamrzne i poprimi oblik velikih kristala.

Prijatno!

foto:Pinterest

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.