Sunday Calling: 3 ukusna recepta za nedeljni doručak

Fini ukusi koji će vas oduševiti.

Nedelja je isprepletena najlepšim i najugodnijim osećanjima. Ovaj dan provodimo kod kuće sa svojim voljenima i idealno je započeti nedelju ukusnim obrokom. Sanjivi ukusi pahuljastih palačinki i sveže pečenih tostova od avokada uzbuđuju naše nepce. Ako takođe tražite priliku da napravite najsavršenija jela za doručak, onda imamo 3 recepta koja će vam se sigurno svideti!

Prijatno!

Tost od avokada sa jajetom

Potrebno vam je:

  • Avokado, ispasiran viljuškom
  • Prepečeni hleb
  • So i biber
  • jaje

Priprema:

Na tostirani hleb namažite ispasirani avokado, začinite solju i biberom i dodajte jaje po vašem izboru – prženo, kuvano ili poširano. Ako volite pikantnije ukuse, možete dopuniti svoj tost sa nekoliko kapi tabaska. Kombinujte tost sa mešavinom zelene salate!

Suzette palačinke

Potrebno vam je:

  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 500 ml mleka sa niskim sadržajem masti
  • 200 gr. brašna
  • prstohvat soli
  • 25 gr. šećera
  • 45 gr. rastopljenog putera

Za sos suzette

  • 50 gr. smeđeg šećera
  • 230 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika sok od limuna
  • 1 pomorandža  
  • 1 kašika likera od narandže
  • 60 gr. putera isečen na male kockice

Stavite jaja, žumance i mleko u posudu i umutite ih ručnom žicom. Dodajte brašno, so, šećer, puter i mešajte dok u smesi nema grudvica brašna. Pokrijte smesu prozirnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Kada je vreme za pravljenje palačinki, zagrejte tiganj za palačinke na jakoj vatri i podmažite unutrašnjost komadom kuhinjskog papira umočenog u suncokretovo ulje. Stavite kašikom oko 100 ml smese (pola kašike) u vrući tiganj i okrenite tako da smesa pokrije celo dno. Posle 30 sekundi okrenite palačinku na drugu stranu. Kada su spremne, ređajte ih jednu na drugu i premazujte prelivom koji ste pripremili.

Palačinke od banane

Potrebno vam je:

  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • 1 kašika cimeta

Ispasiranoj banani dodajte jaja i ostatak sastojaka i dobro promešajte dok smesa ne postane homogena. Radi boljeg ukusa dobro je dati prednost zrelim bananama, koje su mekše. Ispecite palačinke u tiganju, poslužite sa orasima, komadićima banane i medom.

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.