Harper's Bazaar Srbija

25 defilea za pamćenje: Najbolje revije sa Nedelje mode u Parizu

Mesec u kom smo imali prilike da vidimo sve kolekcije za naredno proleće se upravo završio, a evo šta smo sve imali prilike da gledamo u Parizu.

Sudeći po svim dešavanjima koja su se odvijala u Gradu svetlosti, koji nakon ove Nedelje mode, možemo ga slobodno nazvati i Glavnim gradom mode.

Toliko istorijskih trenutaka se dogodilo u samo sedam dana, da su sva dešavanja iz Pariza potpuno bacila senku na Njujork, London i Milano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Imali smo prilike da svedočimo haljini u spreju koja je nastajala na licu mesta, gledali smo Cher u ulozi manekenke, kao i Kanyea Westa koji je jednim nepromišljenim potezom verovatno sebi potpisao kraj karijere. Prisustvovali smo revijama u blatu, u zamku, na Cour Carréeu, u operi i mnogim drugim veličanstvenim avenijama, a kreatori koji su prikazali svoje kolekcije skoro da se ne mogu naborjati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Još jedna stvar kojoj smo imali prilikeda budemo svedoci jeste krunisanje Belle Hadid. Ova dvadesetšestogodišnja devojka upisala se u istoriju dobivši nezvaničnu titulu supermodela, s obzirom da je nosila preko 20 revija tokom čitavog modnog meseca, a u Parizu je uspevala da se pojavi na tri piste koje su se održavale gotovo u skoro isto vreme, navodeći ljude sa društvenih mreža da pomisle da je otkrila način za teleportovanje.

Još jedna stvar koju ne smemo izostaviti iz Pariza, jeste besprekoran street style, koji je najupečatljiviji bio pred Valentinovu reviju, gde je veliki broj zvanica ušetao u prepoznatljivoj jesenjeoj pink nijansi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Up Next (@upnextdesigner)

Kako ne bismo dužili više, vreme je da kroz galeriju pogledate najbolja izdanja iz Pariza i pročitate šta je svako od 25 dizajnera koje smo izdvojili demonstrirao na samom finalu modne sezone.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia

Najnovije